Kunhalmi Ágnes bugyija

2023. október 10. 21:29

Kunhalmi akarva-akaratlanul is bebizonyította, hogy Magyarországon igenis demokrácia van.

2023. október 10. 21:29
KUNHALMI Ágnes
Horváth K. József
Horváth K. József
Magyar Hírlap

„Ha telegatya van, akkor telebugyinak is léteznie kell. Erre Kunhalmi Ágnes legutóbbi közszereplései szolgáltattak példát. A Medián aktuális közvélemény-kutatási adataiból ugyanis leszűrte, hogy a jobboldal »durván« tör előre, míg a baloldal a fasorban sincs. Ha ez így folytatódik, ha a baloldal nem fog össze, akkor Orbán hátradől, és kér egy kávét. Kunhalmi szerint ennek ellenszere az összefogás, csakhogy épp ezért van tele a bugyi, mert erre például a DK egyelőre nem hajlandó.

Szeretem, ha a baloldal mindent tudó vezetői saját maguk bizonyítják be, hogy nagyon is jogállam van Magyarországon, nagyon is működik a demokrácia. Ellenkező esetben, hogy a szöszbe törhetne előre »durván« a jobboldal. Illetve, ha nem volna demokrácia, miért kellene félni attól, hogy a soron következő választásokon a közvélemény-kutatások alapján többen szavaznak Orbán Viktorra vagy a Mi Hazánkra, mint eddig. A baloldal pedig a sor végén kullog. Még akkor is, ha nem győzik hangsúlyozni, hogy itt autoriter állam van, ahogy Kunhalmi nevezi, Dobrev szerint pedig egyenesen diktatúra. Csak éppen az elnevezésbeli versenyfutásra a választók magasról tesznek, mert ők arra akarnak szavazni, aki számukra jobb világot teremt.

Kunhalmi összefogást akar mind az EP-, mind az önkormányzati választáson. Pontosan tudja, hogy az MSZP a Medián által mért két százalékával – pedig, ha valaki balos, akkor a mediános Hann Endre az, és nem vádolható jobboldali elhajlással – viszonylag pontos adatot közöl. Tudjuk, Hann-nál Karácsony is inas volt, s akit a Blokád című filmben jól összedobreveztek. Már csak azért is ügyelhetett a pontosságra, hogy megpróbálja távol tartani magától Gyurcsány sötét árnyékát. Pedig az már rajta marad, mint szamáron a fül.

Szóval Kunhalmi akarva-akaratlanul is bebizonyította, hogy Magyarországon igenis demokrácia van. A nyilvánosság előtt ezért rimánkodik elsősorban Gyurcsánynak, hogy fogjanak össze, mert az mindenkinek előnyösebb. Több balos képviselőt küldhetnek Brüsszelbe, többet az önkormányzatokba.”

***

Ezt is ajánljuk a témában

***

Ezt is ajánljuk a témában

Nyitókép: MTI/Mohai Balázs

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 22 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Galsó Atya
2023. október 11. 17:28
Olvasom alább ezt a sok faszkalapot, hogy mi jut nekik eszükbe Ágika bugyijárol, angol választási szabályok, meg ilyenek. Pedig a megfejtés egyszerű: Pina
Kamcsatka5
2023. október 11. 16:33
Akárki akármit mond jó ez a 3,14-csa! Pláne így megborotválkozva!
Bell & Sebastian
2023. október 11. 08:43
Nincsen problémám a mondanivalóval, csak a stílussal, különösen és ismételten a magnetikusan ízléstelen címadással. Kell hogy legyen egy olyan szint, ami alá egy nyilvánosságnak szánt publicisztika nem süllyedhet. Az alatta sorakozó hozzászólások úgyis megteszik.
Tolókapu
2023. október 11. 08:10
A Balos-Fosok zászlói alatt lézengők egyfolytában a saját fosukban dagonyáznak. Tehetik, mert tudják, hogy biztonságos a dagonyázásuk itt a DEMOKRÁCIÁNKBAN! Boldogok az már biztos!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!