Karácsony újrázásának komoly ára lesz

2023. október 12. 06:29

Mozgásterét a kampányfinanszírozási botrány, szuverenitását pedig Gyurcsány Ferenc szűkíti.

2023. október 12. 06:29
Karácsony Gergely és Gyurcsány Ferenc
Nagy Ervin
Nagy Ervin
Magyar Hírlap

„Hazugságspirálból hazugságspirálba keveredik, ám a legnagyobb nehézséget mégis az jelenti, hogy a saját szövetségesei beszélnek ki mögüle. Heti rendszerességgel érkeznek kritikák, illetve egyre hangosabb az aggodalom hangja. A lényeg ebben az esetben pedig nem az, hogy a Fidesz alkalmatlannak tartja a posztjára, hanem az számít csak igazán, hogy a koalícióját alkotó szövetségesek – nyolc hónappal a választások előtt – nem állnak ki teljes mellszélességgel mellette. Sőt! Minek az embernek ellenség, ha ilyen barátai vannak – tartja a mondás. Valami hasonlót érezhet mostanában Karácsony Gergely is.

A főpolgármester egykori támogatói sorra fordulnak el tőle. Nem tartják életszerűnek azt a bizonyos ládikás magyarázatot, miközben jogosan horkannak föl azon, hogy a gazdasági csőd szélére került fővárosban tucatnyi prémium-kifizetés történik. Ez nem mellékesen a totális politikai csődre utaló jelek egyike. Hisz mi oka lehetne Karácsonynak bármekkora prémiumot is kifizetnie, miközben folyamatosan arról panaszkodik, hogy a kormány miatt leállhat a főváros? Ennyire nem lehet ostoba! Nyomós oka van a pénzosztásnak, de jól mutatja mindez azt is, hogy Karácsony nem ura saját hivatalának.

Létezik egy másik frappáns közmondás, ami szintén idekívánkozik: amilyen az adjonisten, olyan a fogadjisten. Ugyanis, mielőtt sajnálkozni kezdünk (ami egyébként a főpolgármester kifejezett szándéka), ne felejtkezzünk el arról, hogy Karácsony Gergely sok mindenkit becsapott már a baloldalon. Sok dolgot félbehagyott, sokakat cserben hagyott. Doktori iskola, nyelvvizsga, Medián, Zugló, miniszterelnök-jelöltség… És oroszlánszerepe volt az LMP szétszakításában is.

Kétféle politikus létezik a baloldalon – tartja a városházi folyosói pletyka –, az egyik, akit Karácsony már legalább egyszer átvert, a másik pedig, akit majd át fog. Van ennek egy vulgárisabb változata is, ami viszont nem kívánkozik ide…”

Nyitókép: MTI / Balogh Zoltán

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 25 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
KBA98
2023. október 12. 18:37
Nem tudom mennyire hülye vagy aljas Budapest lakossága, de a balosok kezéből - ha másképp nem megy - ki kell csavarni Budapestet! UGYANIS Budapest nem Gyurcsány Feri és Feriné játszó tere, hanem Magyarország fővárosa! Ergo el kell zavarni őket, nem messzire csak a börtönig!
Fed74
2023. október 12. 16:33
Te rühes ártány szopó kutya! A fidesz legrohadékabb csicskája vagy! Mennyi az infláció Rubeljobbágy? Ja!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Srptk
2023. október 12. 11:56
Gelgely újrázna, csak a kisegítő iskolában fog! Gyakorlat teszi a mestert.
survivor
2023. október 12. 11:08
Perczel Éva Költözz Budára. Én is azt tettem... (65 éve... :-)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!