„A gazdatüntetést nem az ukrán határon, hanem Brüsszelben kell megtartani” – itt a Jobbik álláspontja a tiltott ukrán termékekről

2023. szeptember 18. 13:57

Határozott álláspontot foglalt a párt.

2023. szeptember 18. 13:57

A Mandiner olvasói emlékezhetnek: Kijev be fogja perelni Lengyelországot, Magyarországot és Szlovákiát, amiért azok nem hajlandóak feloldani az ukrán mezőgazdasági termékekre vonatkozó tilalmat. Erről itt írtunk bővebben.

Ezt is ajánljuk a témában

Megkérdeztük az ellenzéki pártokat

Lapunk levélben fordult az Országgyűlés ellenzéki pártjaihoz, arra voltuk kíváncsiak: az ellenzéki pártoknak mi az álláspontja a mezőgazdasági termékekre vonatkozó tilalom kapcsán.

„A jelenlegi kormányzati megoldást csak részmegoldásnak tartjuk” – írta lapunknak adott válaszában a Jobbik-Konzervatívok. A párt szerint, „aki ilyet forgalmaz, raktároz vagy importál, azt a vállalkozást el kell tiltani a tevékenység gyakorlásától, a tulajdonos egyenesági családtagjaival együtt”.

A gazdatüntetést nem az ukrán határon, hanem Brüsszelben kell megtartani,

közösen az európai gazdaszervezetekkel, mivel az EU-n belül az előírások betartásával drágább termelni, mint az EU-n kívüli országokban” – tette hozzá a párt sajtóosztálya lapunknak küldött közleményében. Mint írták: „Nem megoldás, hogy a saját gazdálkodóink kárára olcsóbb importterményekkel próbálják meg elárasztani az európai piacot, amikor itt ugyanazon törvényhozók döntései miatt drágult meg a termelés, mint akik az olcsó EU-n kívüli termékek behozatalát engedélyezték.”

Ezt is ajánljuk a témában

A Jobbik-Konzervatívok válaszát az alábbiakban változtatások nélkül is közöljük:

„Az Ukrajnából behozott termékekre az eddigi tilalmat ki kell terjeszteni a mezőgazdasági félkésztermékek több csoportjára is, továbbá a mézet is be kell venni az abszolút tilalom alá eső cikkek sorába.

A jelenlegi kormányzati megoldást csak részmegoldásnak tartjuk, mivel a kereskedők a korlátozást kijátszva, egy olyan környező országba szállítják az importtilalom alá eső termékeket, ahová engedélyezett, majd abból az országból az ukrán termékek visszajutnak Magyarországra is. Aki ilyet forgalmaz, raktároz vagy importál, azt a vállalkozást el kell tiltani a tevékenység gyakorlásától, a tulajdonos egyenesági családtagjaival együtt.

A gazdatüntetést nem az ukrán határon, hanem Brüsszelben kell megtartani, közösen az európai gazdaszervezetekkel, mivel az EU-n belül az előírások betartásával drágább termelni, mint az EU-n kívüli országokban. Nem megoldás, hogy a saját gazdálkodóink kárára olcsóbb importterményekkel próbálják meg elárasztani az európai piacot, amikor itt ugyanazon törvényhozók döntései miatt drágult meg a termelés, mint akik az olcsó EU-n kívüli termékek behozatalát engedélyezték.”

***

Nyitókép: Genya Savilov / AFP

Összesen 27 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Tara Verde
2023. szeptember 18. 19:26
Vagy esetleg Gyöngyösi felszólalhatna az EP-ben. Kezdetnek.
Vasalo
2023. szeptember 18. 15:40
Menjen a Jobbik meg a csöcseléke Soros meg MZP pénzeken Brüsszelbe az asztalt verni és ne itt osszogasson tanácsokat.🥾🥾🥾
citromosParizer
2023. szeptember 18. 15:16
a Jobbiknak megint sikerült alulmúlnia magát és bizonyítani, hogy miért nem szabad az ilyen gyökereknek az országház közelébe kerülni. mennyire életszerű, hogy a magyar, lengyel gazdák elpöfögnek Brüsszelig a traktoraikkal? vagy majd felül 40000 ember elrepülőzik, kibéreli az összes hotelt a környéken, hogy tüntessen? miért nem rögtön Langley-t mondták a stupidok végül is onnan jöhetett a parancs, nem a Széknélküli találja ezeket ki önhatalmúlag? hogy ezek mennyire csöves gyászok, mindig meglep :D
Ergit
2023. szeptember 18. 15:10
Nosza, rajta Jobbik, szervezd meg!!!! CSINÁLJ MÁR VALAMIT, HA MÁR TÉNYLEG EZ A VÉLEMÉNYED!!!! DE NE CSAK MÁSOKRA VÁRJ!!!! TEDD MEG!!!!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!