Köd Zugligetben

2023. július 19. 09:41

Kossuthot és Petőfit csak Mr. Pressman látta a büféből jövet.

2023. július 19. 09:41
Pilhál György
Magyar Nemzet

„A Meseország mindenkié alkotói ugyanolyan hősök, mint Kossuth Lajos vagy Petőfi Sándor – magyarázta a közönségnek David Pressman nagykövet az Amerikai Egyesült Államok zugligeti rezidenciáján tartott hétvégi pride pikniken. Bár a vendégeket nem hökkentette meg a hasonlat, kíváncsi lennék, mit szólnának e párhuzamhoz a magyar história említett nagyjai odafönt.

Büszke lenne-e Magyarország kormányzója, kihúzná-e magát a Nemzeti dal koszorús költője, hogy 2023 nyarán egy Amerikából idetelepített, szereptévesztésben szenvedő, túlmozgásos ember egy kalap alá veszi őt egy botrányok övezte, gyermekagy-zsugorító iromány szerzőivel. Válaszuktól lehervadna a vigyor Mr. Pressman ábrázatáról.

De hát ez csak fikció. Az egész lényege, hogy kell a reklám a Labrisz Leszbikus Egyesület támogatásával megjelent »mesekönyvnek«. (Meg úgy általában a kacifántos, betegre cifrázott, elfajzott szexnek.) Pár hónapja az Európai Parlamentben is bemutatták a könyvet. Nem fogják elhinni, de épp a hazánkról lesújtó jelentést készítő francia zöld politikus, Gwendoline Delbos-Corfield méltatta a kötetet.

Azt próbálta a közönségbe sulykolni, hogy a Meseország mindent reprezentál, amitől Orbán Viktor fél: egy befogadó társadalmat, ahol a gyerekek és a felnőttek »kivirágozhatnak«.

A zugligeti buliról örömittas riportban tudósított a 444.hu, kiemelve, hogy a vendégseregben Cseh Katalin momentumos csapata volt a legnépesebb, de olyan notabilitások is megjelentek, mint például Tordai Bence és Szabó Tímea (Tordai a közelben álló zugluxusvillájából érkezhetett), s persze ott volt a cuki Steiner Kristóf is.

Kossuthot és Petőfit csak Mr. Pressman látta a büféből jövet.”

***

Ezt is ajánljuk a témában

***

Kapcsolódó vélemény

undefined

David Pressman

USA Nagykövetsége

Idézőjel

A magyar szerzők és illusztrátorok, akik arra tanítanak minket, hogy „meseország mindenkié”, hősök.

 

Nyitókép: Attila KISBENEDEK / AFP

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 16 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Sulammit
2023. július 19. 18:21
Ez a Pressmanci nem normális. És nem normálisak azok sem, főleg Botmixer Katalin, akik hallották ezt az agyament fejtegetéseit. A Meseország alkotói ugyanolyan erkölcstelenek és aljasok, mint Pressmanci és gazdája, kóválygós Biden
szarvas-2
2023. július 19. 13:28
Hülyék.
Palatin
2023. július 19. 11:47
Mindenki oldja meg saját maga, -úgy a foglakozásbeli életpályájának, mint a szexuális útkeresésének -, a problémáit, - legfeljebb a legszükebb környezetének bevonásával -, de a nagyközönséget hagyja békén ezzel. Az internet nem azért van, hogy mindenki oda öntse ki a lelki szemetét. De még ha így is lenne, - bár nincs ilyen problémám -, de mégis hasznosabbnak tartok egy hozzászólást arról, hogyan lehet a megelözni a váratlan hasmenést, mint egy hozzászólást arról a nyavalygásról, hogy valaki így vagy úgy de nincs megelégedve azzal az anatómiával, amit a természettlöl kapott, és ettöl a legvadabb magatartási aberrációkat tesz magáévá. De ami a legfontosabb, ezekböl a természetadta, furcsaságokból semmi esetre ne próbáljunk világvallást fabrikálni, mert ha valami, akkor ez biztosan ellenszenvvel fogja feltölteni azokat, akik ebben nem érintettek. De, - mint véleményem szerint oly sok más téma is-, elsösorban a "polgárpukkasztásról" szól, és nem a valóban témába vágó problematikáról
Palatin
2023. július 19. 11:45
Se az amcsik, se a németek, se az egész EU nem jobbak az oroszoknál egy fikarcnyival sem. Söt, az oroszok még ellenségként sem bántak velünk igazán rosszabbul, mint ezek a nyugati "barátaink". Ugyanis, azt hogy a szovjet korszakban az életszinvonalat tekintve valóban rosszul ment nekünk nem lehet teljes mértékben a szovjetek nyakába varrni. Nekik is rosszul ment. Elsösorban azért ment a szovjet szférának annak idején rosszul, mert a Nyugat már akkor háborúra készült a Szovjetunió ellen, a legdrasztikusabb szankciókat alkalmazta egész Kelet-Európával szemben, a Nyugat már akkor ki akarta véreztetni az egész tábort. Emiatt nyilván a fegyvergyártás volt az elsö, nem lehetett arra gondolni, hogy az életszinvonalat fellendítsék. De ne felejtsük el: az oroszok sem éltek jobban mint mi, tehát kizsákmßanyolásról nem lehetett beszélni. Az unió, viszont zsrol, kizsákmányol bennünket, söt mint nemzetet el akar törölni bennünket.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!