Elaludt a sínek között, csodával határos módon megúszta

2023. július 13. 09:19

A vonat vezetője vészfékezett, így sikerült elkerülni a tragédiát.

2023. július 13. 09:19

Gyorsított eljárásban állították bíróság elé azt a huszonöt éves bátaszéki férfit, aki idén júniusban egy délelőtt részegen lefeküdt és elaludt a vasúti sínek között a nyílt vasúti pályán – adta hírül a 24.hu. A portál emlékeztet, ebben az időpontban Hidas-Bonyhád felől Bátaszék irányába 71 km/órás sebességgel megérkezett egy vonatszerelvény, amelyen a vonatvezetőn és a jegyvizsgálón kívül hét utas tartózkodott.

A sínek között alvó férfi szerencséje az volt, hogy a vonat vezetője sötét foltként észlelte a sínpályán, ezért lassítani kezdett, majd amikor meglátta, hogy ember fekszik a sínek között, gyorsfékezéssel állította meg a vonatot, és megszólaltatta a dudát is.

 

A férfi a dudálásra felébredt, és elhagyta a sínpályát, de a vasúti töltés melletti füves-bokros területre zuhant, ami miatt könnyű sérüléseket szenvedett.

 

A férfit a Szekszárdi Járásbíróság a járási ügyészség valamennyi indítványának helyt adva kétszáz óra közérdekű munkára ítélte közlekedés biztonsága ellen gondatlanságból elkövetett vétség miatt – derült ki a Tolna Vármegyei Főügyészség sajtóközleményéből. Az ítéletet jogerős.

Nyitókép: MTI/MTVA/Róka László

 

Összesen 3 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Kovács József
2023. július 13. 12:47
Erre mondják, hogy "A hülyének van szerencséje".
Akitlosz
2023. július 13. 11:43
A vasút menjen 5-10 méterrel a föld felett és akkor nem fog a vonat elgázolni senkit, legfeljebb csak rovarokat. Ma már 450-600 km/h-val is tudnak haladni a vonatok és azok mégsem gázolnak el senkit.
laikus19-2
2023. július 13. 09:29
Abszurd novellának is elmenne. Mindig is az volt a véleményem, hogy az élet írja a művészetet, ha van is visszahatás, a prímet mégis az élet viszi.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!