Alapjogokért Központ: a baloldal szembehelyezkedik a nemzeti érdekekkel

2023. április 01. 10:22

A baloldal továbbra is támogatja és ösztönzi a további szankciókat, „fegyverszállításokért és így eszkalációért kardoskodik” – írják.

2023. április 01. 10:22
null

A  magyarországi baloldal tovább folytatja a nemzeti érdekekkel szembehelyezkedő politikáját – mutat rá az Alapjogokért Központ.

Megosztónak bizonyult az orosz agresszió az intézet szerint

Erről az után juttattak el közleményt az MTI-hez, hogy a fideszes és KDNP-s képviselők által az orosz-ukrán háború egyéves évfordulója kapcsán benyújtott békepárti határozati javaslatot 130 igen szavazattal, 24 nem ellenében elfogadta az Országgyűlés. Az intézet kiemelte:

Előbbieket az Alapjogokért Központ szerint Magyarországon „a baloldal és propagandamédiája”, utóbbiakat pedig a jobboldal képviseli. 

A magyar jobboldal rendre lehetőséget biztosít a magyarországi baloldalnak, hogy vizsgálja felül „a dogmatikusan, a nemzetközi hálózati erők kényszerítő befolyása miatt elfoglalt liberális-progresszív álláspontját”, és álljon végre a többség elvárásai és a nemzeti érdek mellé – írták, leszögezve: a hazai konzervatív tábor így tett a rezsicsökkentés, a migrációs válság, a gyermekvédelem, és most az orosz-ukrán háború ügyében is.

Szerintük a baloldal ennek ellenére folytatja a háború kitörésekor elkezdett és súlyos választási vereséget eredményező politikáját, így továbbra is támogatja és

és „cinikusan fitymálja a magyar jobboldal tűzszüneti kívánalmát és békesürgetését”.

„Békét, mihamarabb” – üzeni a pénteken végszavazásra került határozati javaslat, amit a baloldal újfent elutasított. „Pedig ez a javaslat egy újabb lehetőséget teremtett a magyarországi baloldalnak, hogy kiléphessen végre pózzá merevedett dogmáiból, ám tagjai mégsem éltek ezzel a lehetőséggel” – olvasható az Alapjogokért Központ közleményében.

***

(MTI)

Nyitókép: Ficsor Márton

Összesen 49 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kitiltott
2023. április 01. 11:18
Nagyon egyértelmű lesz mindenki számára a választas .. Akarja e hogy tovább tartson a haború Igen Nem Itt már nincs olyan hogy talán vagy tartózkodom .. Sok sok fiatal ukrán és orosz életről van szó..akiket Zselé hajt a kaszás elé.. Zelenszkij a történelem egyik legkarosabb vezetője aki össze tudta ugrasztani az évtizedekig "békés" világot egymás ellen.. Ehhez csak oroszokat kellett gyilkolniuk. Ja hogy nem Zelenszkij a döntnök? Akkor még a történelem egyik legkarosabb kesztyű bábja.. Aki becsapja a saját nemzetét.. Ja hogy Zelenszkij nem is ukrán hanem orosz ? 10 éve még Nem is tudott ukránul ? Akkor meg egy kettős hazaáruló..és egy idegen érdekekért dolgozó ügynök aki most a világ legjobb fizetését kapja a védett bubkerban..ami valószínű egy NATO ország területén van nem is Ukrajnában és helikopterrel hurcolgatjak ide oda és vissza a bunkerbe.. Láttunk mar ilyet a " vasember" című Hollywood I Produkcióban is..
kunfia
2023. április 01. 11:17
Nem látom a hírfolyamban a Pesti Srácok tömegtüntetését. Tüncike volt csak?
kunfia
2023. április 01. 11:07
Egyre jobban tetszik az orbáni béke, a nyugat és kelet nem ad több fegyvert, Ukrajna megadja magát, az orosz békefenntartók bevonulnak Ukrajnába, és Szovjetúnió része lesz. Putyin teljesen jogos igénye viszont az, hogy ne legyen NATO tagállam szomszédjuk, így Orbán , hogy ne dühítse fel a szomszéd medvét, egy nagy népszavazással felérő Békemeneten kinyilvánítja, hogy ki kell lépnünk a NATO-ból. A tömeg éljenez, és nemzetgyűlési határozatot hoz mindjárt a helyszínen. A sokaság orosz része Vivát Putyinozásba kezd, amit átvesz a nemzeti Jobboldal is, Győzike, Feró, Mága Zoli, Pataki Attus, Dopeman, Bayer, stb. A következő lépcsőben Putyin közli, hogy igényt tart területeinkre, és tankokat indít Mukachevoból (Munkács) a határra. Orbán Viktor messze földön híres békevágyáról, így a békéért cserébe belépteti az ezután Vengerszkaja Vármegye néven szereplő hódoltsági területet a Szovjetúnióba, Putyin kinevezi Orbánt annak élére ispányová főmuftinak, Természetesen bevezetik a kötelező orosz oktatást, de lehetőséget biztosítanak magyar oktatásra is saját büdzséből, ha leróttuk az adót a fővárosnak, Moszkvának. Nyugati segélyekből tehát egyfajta magyar oktatást is bevezetünk, de nincs szükségünk annyi magyar tanárra, mert a főoktatás orosz nyelven folyik, magyarul csak a dicsőséges Szovjetúnió történelmét tanítják. A libsi tanárokat Szibériába vitetik , és azokat is, akik nem értenek egyet Putyinnal, vagy ispányová főmuftival. Hogy a gyerekek már kiskorukban öntudatos polgárokká váljanak, oktatási tananyag lesz akár a szülő feljelentése is, ha otthon rosszat mond a cárról és helytartójáról, valamint bármely propagandistájáról. Az internetet korlátozzák, hírekkel csak az utolsó két régi média orgánum ,a Pesti Srácok és a HÍR TV, valamint a Russia Today szolgálhat, természetesen orosz nyelven Legyen béke!
Doromb13
2023. április 01. 11:07
Az nemzeti,sőt európai érdek-e,hogy "szeretett" miniszterelnökünk felelőtlenül bedobta (gondolom,senkivel sem egyeztetve,talán csak az oroszokkal) az európai békefenntartók ügyét,rögtön heves tiltakozást és fenyegetőzést kiváltva Oroszországból ? Miért volt erre szükség,erre az ordas hazugságra?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!