Az ellenzéki képviselők közel 80 százalékát már beoltották

2021. április 30. 14:42

A 24.hu kereste meg a parlamenti pártokat. A Fidesz nem vezet ilyen statisztikát.

2021. április 30. 14:42
null

A napokban átlépi a 4 millió főt az oltottak száma hazánkban, egyre több politikus jut vakcinához. A 24.hu megkereste a parlamenti pártok frakcióit, hogy megtudják, kaptak-e már koronavírus elleni védőoltást, és ha igen, melyiket.

Két olyan frakció van, ahol minden tag megkapta már legalább az első oltást, a Párbeszédé, illetve a Magyar Szocialista Párté. Előbbiből Tordai Bence és Mellár Tamás már mindkét dózison túl van – őket orosz vakcinával oltották. Burány Sándor és Kocsis Cake-Olivio Pfizert kapott, Szabó Tímea pedig Modernát – derül ki a cikkből.

Az MSZP név szerinti listát nem küldött, levelükben azt írták, tizenöt képviselőjükből hat már a második oltáshoz is hozzájutott. Kiemelték, mindenkit arra kérnek, éljen a védőoltás adta lehetőségével. Erre azért is szükség lehet, mert a napokban írtunk arról, hogy a baloldali Policy Solutions felmérése szerint a kormánypárti szavazóknál magasabb az oltási hajlandóság, mint az ellenzékieknél.

A Demokratikus Koalíció kilencfős frakciójából eddig heten kaptak valamilyen védőoltást, a másodikat még egyikük sem.

A LMP-ből még Demeter Márta nem került sorra, de a párt mind a hat képviselője regisztrált. A Jobbik azt közölte, a tizenhétből nyolc olyan frakciótagról tudnak, aki megkapta az oltását. Elég vegyes, hogy ki mihez jutott, mint írják: volt, aki AstraZenecát kapott, más Pfizert, de akad olyan is aki csak Szputnyikot „választhatott”.

A kormánypártok közül a KDNP nem válaszolt a megkeresésre, a Fidesz pedig közölte, hogy a frakció nem vezet ilyen statisztikát. A független képviselők zöme is megkapta a vakcinát, bővebben erről itt olvashat. A 63 képviselőt lefedő válaszokból az derül ki, hogy 49-en kaptak oltást az ellenzéki frakciótagok, illetve a független és nemzetiségi képviselők közül, ami 78 százalékos arány.

Nyitókép: MTI/Balogh Zoltán

Összesen 36 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Kristály
2021. április 30. 22:15
Na a lófasz verje fel állukat az ellanzéknek ők be oltatják magukat minnél hamarabb és habzó szájjal hirdetik az oltás elleneséget hadd pusztuljanak el a pártjúkért , ők meg élik az életüket mint Marci a hevesen ez egy új fajta gyilkosság az ellenzéktől.
petabi
2021. április 30. 19:58
Összewvissza beszélni/írni nemérdemes. Ami tegnap igaz volt,az mára hamis,ami meg tegnap hamis volt,mára igaz lehet. Egyébként remélem elégedett vagy a beidézett lebeszélős linkek tartalmával. Magukért beszélnek,és főleg letagadhatatlanok. Pedig a járványügyet nem lett volna szabad az ellenzéknek politikai célra használni.- Ha ugyanis sikerül mgfelelően kezelni a járványt,akkor minden,a kezelés ellen tett lépésük árt neki. A helyes az lett volna,ha együttműködnek, a járvány ügyben teljesen,és közben ordíthatják felőlem,hogy de minden másban nem értenek egyet. A járvány kezelés ugyanis közérdek. Nem lett volna szabad tenni ellene.
zakar zoltán béla
2021. április 30. 18:00
Nyávogiak a bátorságklubból!
Kiscsillag
2021. április 30. 17:55
Képmutató banda. A szavazóikat elriasztják.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!