Semjén: A Szent István-i mű az a küldetés, hogy építsük az országot

2019. augusztus 19. 13:12

Nincs még egy nemzet, amelynek uralkodóháza annyi szentet adott volna a katolikus egyháznak, mint az Árpád-ház – jelentette ki Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes.

2019. augusztus 19. 13:12

A Szent István-i mű az a küldetés, hogy építsük az országot – jelentette ki Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes az államalapítás és az államalapító Szent István király ünnepe alkalmából tartott hétfői díjátadón, az Országházban.

Semjén Zsolt hangsúlyozta: akkor folytatjuk Szent István országépítő nagy művét, ha mindenki megteszi a saját helyén azt, ami az ő speciális küldetése.

– fogalmazott.

A politikus hozzátette: egy kis létszámú nemzet számára csak akkor van megmaradás, ha minden tagjában benne él a tudat, hogy érdemes és büszkeség ehhez a nemzethez tartozni.

Nincs még egy nemzet, amelynek uralkodóháza annyi szentet adott volna a katolikus egyháznak, mint az Árpád-ház, vagy arányait tekintve annyi Nobel-díjas tudósa lenne, mint a magyarságnak – mondta Semjén Zsolt.

(MTI)

Összesen 35 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
balbako_
2019. augusztus 19. 21:05
Jó 70 év pangás után megint megteremtődött a lehetősége annak hogy épüljön az ország és szépüljön.
Pierre
2019. augusztus 19. 16:36
sikerult mar elvezetbol agyonlonod egy vedett jegesmedvet?
Akitlosz
2019. augusztus 19. 16:15
Csak a Nobel díjasok általában hasznos emberek, csaknem az egész emberiség számára a szentek meg ... hát nem igazán.
ráadás-éve
2019. augusztus 19. 14:43
Kedves Semjén úr! Igaz, de ott kezdődik minden, hogy Szent István intelmeit betartjuk, a Szent Korona törvényeit megtartjuk és megtartatjuk.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!