Nézőpont Intézet: A bevándorlásról szól a néppárti vita

2019. március 07. 10:13

A választási kampány intenzitásának fokozódását mutatja, hogy ilyen politikai történések is előfordulnak – mondta Tóth Erik, a Nézőpont Intézet elemzője.

2019. március 07. 10:13

A Nézőpont Intézet elemzője szerint a bevándorlásról szól a Fidesz-KDNP és az Európai Néppárt vitája, mivel a néppárt már megkötötte a maga szövetségét a baloldallal.

Tóth Erik az M1 aktuális csatornán csütörtökön azt mondta: Manfred Weber néppárti frakcióvezető üzenete, amelyben például a plakátkampány leállítására szólította fel a kormányt, valójában a migrációról szól, és azt mutatja hogy a vezető elkezdett „udvarolni” az Európai Parlament bevándorláspárti baloldalának, amelynek számít későbbi szavazatára az európai bizottsági elnöki poszt megszerzéséhez.

A választási kampány intenzitásának fokozódását mutatja, hogy ilyen politikai történések is előfordulnak – jegyezte meg. 

Rámutatott: rendkívül meglepő, hogy a 79 tagpárttal és 219 képviselővel rendelkező Európai Néppárt politikai tevékenységét 37 európai parlamenti képviselő és 13 tagpárt próbálja meghatározni, mivel mindössze ennyien kezdeményezték a Fidesz kizárását. 

Nézőpont Intézet elemzője szerint a Fidesz-KDNP az Európai Néppárt egyik legnagyobb pártja lehet az európai parlamenti választások után, ezért feltevődik a kérdés, hogy mi értelme „vegzálni” vagy politikai nyomás alá helyezni az egyik legsikeresebb pártszövetségét. 

A Nézőpont Intézet előrejelzése szerint 14 mandátumra számíthat május 26-án a Fidesz-KDNP a Magyarország számára megszerezhető 21 európai parlamenti helyből, ami kétharmados többséget jelent a mandátumszámok tekintetében – fűzte hozzá Tóth Erik.

(MTI)

Összesen 8 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
pollip
2019. március 07. 10:31
Már megint a hangos erőszakos kisebbség akár diktálni. Ha ezekre hallgat Wéber, bemutatja, hogy fronton lehet rángatni.
Wazav
2019. március 07. 10:24
Én egyébként 31 EP képviselőt számoltam össze, nem 37-et. 1 a flamand kereszténydemokraták (CD&V),  2 2 a vallon konzervatív Humanista Demokratikus Centrum (CDH),  1 3 a luxemburgi Keresztényszociális Néppárt (CSV) 3 4 a finn Nemzeti Koalíciós Párt (Kokoomus) 3 5 a portugál Demokratikus és Szociális Centrum-Néppárt (CDS-PP) 1 6 holland Kereszténydemokrata Tömörülés (CDA) 5 7 svéd Kereszténydemokraták (KD) 1 8 svéd jobbközép Mérsékelt Párt (M)  3 9 a görög Új Demokrácia (ND) 5 10 litván TS/LKD 2 11 ír Fina Gael 4 12 norvég Hoyre - 13 bolgár DSB 1
Wazav
2019. március 07. 10:21
Én nem hiszem el, amíg a Hollik-Halász-Hídvéghi triumvirátus nem zengi kórusban.
luzitanxaver
2019. március 07. 10:19
Ezt még Manfred Weber is elismeri, pedig ő a nagy európai mágneses viharban csak vasár- és ünnepnapokon, valamint véletlenül tud igazat mondani.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!