Quaestor-ügy: cáfolja a külügy, hogy törvénytelen információi lettek volna

2015. március 26. 14:16

A külgazdasági és külügyminisztérium szerint csak óvatosak voltak, és más emberekhez hasonlóan a Buda-Cash bedőlése után ők is bizalmatlanságból vették ki a tárca tőkéjét a Quaestorból.

2015. március 26. 14:16

A Külgazdasági és Külügyminisztérium (KKM) minden olyan vádat a leghatározottabban visszautasít, amely szerint törvénytelen információi voltak a Quaestor pénzügyi helyzetével kapcsolatban – szögezte le csütörtökön az MTI-hez eljuttatott közleményében a tárca. Azt is közölték: Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter a Quaestor csődjét megelőző időszakban nem találkozott Tarsoly Csabával, és semmilyen levelet nem kapott a Quaestor vezetőjétől. Kifejtették: a Külgazdasági és Külügyminisztériumnak és háttérintézményeinek semmilyen törvénytelen információi nem voltak, következésképp a KKM és háttérintézményei semmilyen információt nem tudtak eltitkolni.

A tárca közleményében azt írta: a Quaestor csődjét az okozta, hogy a Buda-Cash és a Hungária Értékpapír bedőlése után az emberek bizalmatlanná váltak a brókercégekkel szemben, elkezdték kivenni a pénzüket a Quaestortól, és a cég egy idő után nem tudta biztosítani a kötvények ellenértékét.

Semmilyen titkos információról nincs tehát szó, az említett ügyfelekhez hasonlóan járt el a Magyar Nemzeti Kereskedőház (MNKH) is, amikor a miniszterelnöki utasításnak megfelelően a tőkéjét kivette a Quaestortól. Az MNKH vezetői ezt a döntést, látva a piaci folyamatokat a miniszterelnöki utasításnak megfelelően hozták meg - tette hozzá a KKM.

A Külgazdasági és Külügyminisztérium valószínűleg arra reagált így, hogy csütörtöki számában a Figyelő arról írt: Tarsoly Csaba, a Quaestor vezérigazgatója március 8-án a szűkebb vezetésnek elmondta, hogy csődöt fog jelenteni a cég. Hozzátette ugyanakkor, hogy meg fogja oldani a helyzetet, mert bemegy Szijjártó Péterhez, aki majd biztosan segíteni fog neki. Tarsoly azt is mondta, hogy Orbán Viktorral nem biztos, hogy tud találkozni, de ír majd egy levelet, amit Szijjártó biztos oda fog adni a miniszterelnöknek. A Figyelő azt nem tudja, hogy tényleg eljutott-e Orbánhoz a levél.

Összesen 42 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kitiltott
2015. március 26. 17:48
Nem tudok a zöldre kattintani
kitiltott
2015. március 26. 17:48
Nem tudok a zöldre kattintani
kitiltott
2015. március 26. 17:48
Nem tudok a zöldre kattintani
kukagyerek
2015. március 26. 16:38
"cáfolja a külügy,...." ............ Tehát igaz!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!