Bokrosnak a rezsicsökkentés helyett is van más terve

2014. október 04. 13:30

Bokros Lajos szerint azonnal közzé kellett volna tenni a 200 budapesti megkérdezésével készült felmérést a fővárosi főpolgármester-jelöltekről, mert így csak az ellenzék megosztására volt alkalmas. A MoMa főpolgármester-jelöltje közben Kőbányán kampányolt a rezsicsökkentés ellen.

2014. október 04. 13:30

Bokros Lajos szombaton Élő Norberttel, a budapesti X. kerület szocialista polgármesterjelöltjével a fővárosban közösen tartott sajtótájékoztatóján beszélt arról is, hogy mind a Budapesten, mind Kőbányán ki kell söpörni a korrupciót.

A szocialista politikus ezt szimbolizálva a tájékoztatón egy narancssárga seprűt is átadott a főpolgármester-jelöltnek. Bokros Lajos arról beszélt: nem az a feladat, hogy „a hanyatló nyugat pénzéből nem hatékony, rossz minőségű beruházás valósuljon meg „a közpénzek jelentős részét eltulajdonítva”, hanem az, hogy a fővárosiak érdekében minél több költségtakarékos fejlesztés történjen.

A politikus a rezsicsökkentést minden szempontból károsnak ítélte, és a többi közt azért bírálta, mert nem ösztönöz az energiahatékonyságot növelő beruházásokra. Bokros Lajos szerinte a forrásokat nem „a veszteségbe hajszolt” közműszolgáltatók támogatására kellene költeni, hanem a végső felhasználókat kellene segíteni belőle az energiahatékony készülékek beszerzésében, a lakások szigetelésében.

Közzé kellett volna tenni a közvélemény-kutatást

Bokros Lajos egy nemrég nyilvánosságra került közvélemény-kutatás eredményét firtató kérdésre válaszolva azt mondta: szerinte a 200 budapesti megkérdezésével készített felmérést, amelyet még Falus Ferenc, a baloldali pártok főpolgármester-jelöltjének visszalépése előtt készítettek, azonnal közzé kellett volna tenni. A MoMa politikusa szerint az, hogy Falus Ferenc előnyének eredményét a visszalépése után tették közzé, nem szolgál más célt, mint a demokratikus ellenzék megosztását.

Összesen 179 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Bolond Istók
2014. október 07. 16:15
"Bokros Lajos szombaton Élő Norberttel, a budapesti X. kerület szocialista polgármesterjelöltjével a fővárosban közösen tartott sajtótájékoztatóján beszélt arról is, hogy mind a Budapesten, mind Kőbányán ki kell söpörni a korrupciót. A szocialista politikus ezt szimbolizálva a tájékoztatón egy narancssárga seprűt is átadott a főpolgármester-jelöltnek." --- A pár éves kisgyerek is tudja, hogy nem a szeméttel söpörjük a seprűt, hanem a seprűvel söpörjük a szemetet. Ezért ennek a szánalmasan primitív performansznak egészen kiváló és helytálló a szimbolikája. (Ilyenkor mindig elgondolkodom, hogy ezek tényleg ennyire hülyék, vagy az embereket nézik ennyire hülyének.)
kitiltott
2014. október 05. 12:27
Éljen és viruljon a balosjobbos Bokros Lajos és az IMF pénzelte Globalista kizsákmányolók megbonthatatlan Barátsága.. apropó..Panamai doktori disszertáció "szakdoli" meg van már?
Mich
2014. október 05. 11:27
Ez a "zseniális" Bokros egy gyerekdalból tanulta az összes tudományát... "Én elmentem a vásárba félpénzzel. Tyúkot vettem a vásárban félpénzzel /...kitrákotty stb.../ mégis van egy félpénzem"... ...és aztán abból a felpénzből (ami sose fogy el) helyettesít mindent: bankadót, rezsicsökkentést, a bank-károsultak kimentését... nagyon aranyos... de ebben már az óvodások sem hisznek - csak Bokros a panamás...
Szijj ÁRTÓ
2014. október 04. 21:29
Soma A Ft-ot pedig akkor is gyengítik, ha a gazdasági adatok ezt nem indokolják. 2010 előtt mitől volt "stabil"? Remélem, nem költői kérdést tettem fel. Miért, miért? Nemzetközi összesküvés keretében a magyarokat be kellett terelni a "devizahiteles" vágóhídra, hogy egy életen és a gyerekeik életén át is kamatrabszolgaságban tarthassák őket Kell a hely Orbán kedvenceinek
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!