Újabb megbízást nyert Pintér excége

2011. június 27. 11:28

Pintér Sándor belügyminiszter egykori cége nyerte el a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. által kiírt magas díjazású közbeszerzési pályázatot, annak ellenére, hogy e cég nyújtotta be a legdrágább ajánlatot.

2011. június 27. 11:28

A két másik céggel összefogó Civil Biztonsági Szolgálat (CBSZ) nevű cég nyerte el a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. által hónapokkal ezelőtt meghirdetett vagyonvédelmi megbízást - írja hétfőn a Közbeszerzési Értesítő. A hirdetmény szerint az MNV az egyik legnagyobb állami cég, és a megbízás nem is csak annak a székházára, hanem a „saját és kezelt vagyonába tartozó ingatlanok komplex vagyonvédelmére” is vonatkozik. Egyelőre nem tudni, hogy a megállapodás meddig érvényes, a dokumentumból ugyanakkor kiderül, hogy a nyertes pályázó havi közel százmillió forintos díjban részesül. Az öt benyújtott ajánlat közül az MNV a legdrágábbat választotta.

A CBSZ korábban Pintér Sándor jelenlegi belügyminiszter tulajdonában állt. Pintér akkor adta el tulajdonrészét, amikor már szinte biztossá vált, hogy a Fidesz győzelme esetén ő lesz a belügyminiszter. A kormányváltás után az addig is a piac meghatározó szereplőjének számító cég több állami megbízást is kapott, köztük a Magyar Villamos Művektől és a Magyar Fejlesztési Banktól.

Összesen 13 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
cutcopy
2011. június 27. 14:41
Na a sok hozzáértő fidesz apokalipszis jövendölő.. ) Először is az "haveri" megbízásokkal mindig is az volt a baj a szocik idején hogy dilettánsoknak ítéltek meg pályázatokat dilettánsok.. Most azért lássuk be hogy egy teljesen más a helyzetben lehet hogy az adott cég tényleg ért ahhoz amire megbízást nyert és jóval többet nyújt a "több" pénzért (ki tudja mennyivel több?).. na meg aztán megfigyelhető hogy gázárat sem emelt eddig a kormány a sok "kidobott" pénz miatt..!
Merlin
2011. június 27. 13:28
fideszmaffia
Ombudsmanyus
2011. június 27. 13:16
A profiknak minden összejön.
liberálzöld.
2011. június 27. 13:04
Valyon megmagyarázza ezt nekünk Orbán Viktor, vagy a magyar hangja Petkya, vagy egyszerűen csak kapjuk be! Exkomcsi banda ez is! Nem mintha a normális emberek számára ez valaha is kétséges lett volna...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!