Határon túliaknak is jár a diákhitel

2011. május 26. 11:42

Erdélyben és a Felvidéken is jogosultak lesznek diákhitel felvételére azok a magyar állampolgársággal rendelkező hallgatók, akik továbbra is lakóhelyükön járnak iskolába.

2011. május 26. 11:42

Azok a Romániában és Szlovákiában élő magyar hallgatók, akik felveszik a magyar állampolgárságot, de nem költöznek át Magyarországra, és továbbra is lakóhelyükön járnak iskolába, jogosultak lesznek a magyar diákhitelre - írja a Magyar Nemzet a Diákhitel Központra hivatkozva. A Vajdaságban és Kárpátalján élő magyar fiatalok nem tudnak élni a lehetőséggel, mert Szerbia és Ukrajna nem tagjai az Európai Uniónak.

A hiteligénylés feltétele a magyar állampolgárság mellett, hogy a fiatalnak olyan európai gazdasági térségi tagállam valamely felsőoktatási intézményében kell tanulnia, amely Magyarországon elismerhető felsőfokú végzettséget ad.

Összesen 10 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
huttinger
2011. május 26. 23:03
Nem tudom, hogy még milyen állatsággal jön elő ez a kókler kormányzat.
Gombóc XVI. Artúr
2011. május 26. 21:53
Hej azok a szavazatok de fontosak...
Csubakka
2011. május 26. 21:45
Az biztos nem
Badellaman
2011. május 26. 21:38
Az anyám pics@ja nem kellene nekik? Most már tényleg ELÉG VOLT! Amit a határon túliakkal művelnek felháborító. Állampolgárság, szavazati jog, és havonta újabb és újabb pénzek...Mit képzel magáról ez a kormány? A románokat támogatja,miközben a magyar embereken brutális megszorítást hajt végre! Orsós Tokaji Viktor takarodj!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!