Fidesz vs. Gémesi: ki lesz Gödöllő polgármestere?

2010. szeptember 25. 11:56

Annak ellenére, hogy Gémesi György gödöllői polgármester támogatta a Fidesz jelöltjét áprilisban, és ennek fejében megígérték neki, hogy ősszel nem indítanak ellene polgármesterjelöltet, mégis ringbe száll a kormánypárt Gémesi ellen.

2010. szeptember 25. 11:56

Gödöllő polgármestere, Gémesi György sikerként értékeli az elmúlt ciklust, hiszen a város tizennyolc pályázatot nyert meg, melynek köszönhetően 2,5 milliárd forintot kapott a város, mely a 2011-es magyar EU-elnökség egyik fontos helyszíne is lesz. Azt viszont nem teljesen érti Gémesi, miért indít ellene jelöltet a Fidesz, amikor úgy állapodott meg a kormánypárttal tavasszal, hogy a fideszes jelölt támogatásáért cserébe nem kap tőlük ellenfelet ősszel: „Nem kegyet kérek. Ez nem alku kérdése. Ez egy háromlábú megoldás, amelynek egyik lába, hogy én támogattam a Fidesz jelöltjét, ennek fejében megígérték, hogy ősszel nem indítanak ellenem polgármesterjelöltet” - olvasható a Magyar Narancs riportjában.

A szavak ereje

„Az elmúlt két évtizedben a jelenlegi polgármester kisajátította magának a jobboldali jelölt pozícióját, kihasználva, hogy Gödöllő lelkületében inkább jobboldalinak tűnik. Így minden jobboldali érzelmű ember csak rá tudott szavazni, a baloldalnak meg soha nem volt annyi támogatottsága, hogy ezt megfordítsa. Most mindazoknak, akik meg szeretnék változtatni Gödöllő egyszemélyes királyság jellegét, lehetősége van, hogy szavazatával elősegítse a változást” - írja honlapján Boros Andrea, a Fidesz gödöllői polgármesterjelöltje, arról, miért indul az önkormányzati választáson.

A polgármester pártjára sietett Ángyán József, az Orbán-kormány államtitkára is, aki egy helyi lapban azt írta, hisz az adott szó erejében, ezért döbbenetes a fordulat a Fidesz részéről. A fideszes Boros Andrea azonban úgy látja, „nagyon káros lenne Gödöllő városának, ha egy 68 százalékos parlamenti többség idején még mindig Gémesi György maradna a polgármester, aki ráadásul az utóbbi években már meglehetősen kiszorult a nagypolitikából.” A város képviselő-testületében jelenleg 15 lokálpatrióta, hat szocialista, két fideszes és egy SZDSZ-es képviselő ül. Kérdés, hogy az immáron 14 tagúra csökkentett testületben kié lesz a többség.

Összesen 42 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Skysurfer
2010. október 01. 11:03
Számomra nagy csalódás ez a Fidesz részéről, kb. akkora, mint amikor az első ciklusuk végén kiderült, hogy az ellenfeleik módszereit alkalmazzák ők is, el is bukták a választásokat. Az piszok gyenge érv, hogy már régóta polgármester Gémesi, és hogy nem volt alternatívája a városban. Ő egy integratív személyiség, aki minden oldallal szót tud érteni, ha a város érdekéről van szó. És itt van a lényeg: az nem tetszik a Fidesznek, hogy eddig egyetlen üzleti csoportosulásnak sem feküdt le. Meg is lehet nézni a város eredményeit, gyarapodott, ahelyett, hogy szétlopták volna.
lastres
2010. szeptember 26. 13:54
Gémesi tényleg belefáradt már kicsit, nem lenne rossz helyette valaki más. Ez az ő hibája is (ami sokszor jellemző ilyen emberekre), nem hagyott maga mellett felnőni senkit, aki az utódja lehetne a saját táborából. Hát most lehet, hogy megkapja máshonnan az utódot :) Mindemellett a gödöllői fidesz egy vicc, mindig is az volt. A jelölt minősíthetetlen, nem is értem, a fidesz miért vállaja fel ezt a szintű égést. De az eset gyönyőrűen példázza annak az ellenkezőjét, amit Lázár János 2 hete mondott: "„Nem engedhetjük meg az arroganciát, nem engedhetjük meg magunknak, hogy nagyképűek legyünk" "„Kiadhatjuk a jelszót: nagy a tábor, színes a zászló” Hát ez egyenlőre kvára nem színes, ez a puszta vízalányomás, nímand neofiták segítségével. Bolsevik tempó, ha szabad ilyet mondani.
Öreg
2010. szeptember 26. 11:27
Folytatás: ha Almássy helyett Gémesi az ellenjelölt, vajon célt ért volna a Szilvásy féle segitség? És lehet, hogy hamarább megy Gyurcsány?
Öreg
2010. szeptember 26. 11:25
tesz-vesz! Nem fejtettem ki elég értelmesen Molnár Oszi esetét. A lényeg: ha a Fidesz kiáll Molnár Oszi mellett, a balliberális kórus üvöltötte volna, kibujt a szög a zsákból. Támadási felület lett volna külföldön is a Fidesz ellen, mert a Molnár Oszkár ügyet- elferditve, liberálisan adoptálva- cigányüldözésként hirdették. Egy ilyen ügyre nem volt a Fidesznek szüksége, pedig nyilván a Fidesz közvélemény nagyrészének- tényszerü ismeret birtokában- semmi baja nem lett volna Molnár Oszival. Gémesi ügye más, őt Tarlóshoz hasonlitani ostobaság, mert Tarlós négy éve -párttagság nélkül- a Fidesz politika része. Gémesit én szerettem, de az Mdf-ben az általa képviselt visszahúzódás a taglétszám gyors apadását eredményezte, miközben Dávid Ibolya -mint politikai tényező- tovább hirdette az igét.Ha az MDF-ből félreállt, valahová/?/ csatlakoznia kellett volna, mert a langyos embert az Isten is kiköpi!Ezzel nem állitom, hogy Gémesi langyos ember, de ugye a látszat...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!