Csornai MSZP-bukta

2009. november 23. 15:59

Nyakó István nem lepődött meg a választási eredményeken.

2009. november 23. 15:59
Nyakó István, az MSZP szóvivője az MTI-nek hétfőn elmondta: rendkívül alacsony részvétel miatt megalapozatlan arra következtetni, hogy hatalmas kormányváltó hangulat van az országban. A szóvivő ugyanakkor közölte: tisztában vannak a kihívásokkal; a baloldal eredményesen kezeli a gazdasági válságot, de most válaszokat kell találnia a politikai válságra is. Utalt arra, hogy a napokban az MSZP országos elnöksége megnevezi miniszterelnök-jelöltjét, és egy hónapon belül elfogadják a választási programot is.

Hozzáfűzte, hogy ezzel párhuzamosan újra közvetlenül szólítják meg a választókat, óriásplakátokon és kiadványokban mondják el: a válságkezelés mellett is érvényesíteni tudták a baloldali értékeket. Nyakó István elmondta, az a feladatuk, hogy a most otthon maradottakat mozgósítsák a jövő évi választáson.

A vasárnap tartott csornai időközi országgyűlési képviselő-választáson Gyopáros Alpár 79,71 százalékos szavazati aránnyal győzött. A részvétel 25,19 százalékos volt, vagyis éppen hogy megvolt az érvényességhez szükséges legalább 25 százalékos arány. A voksoláson a második legtöbb szavazat (10,53 százalék) Takács Krisztiánra, a Jobbik Magyarországért Mozgalom jelöltjére érkezett, harmadik az MSZP-s Balogh Csaba lett, ő a szavazatok 4,64 százalékát kapta. (MTI)

Összesen 6 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Arivistus
2009. november 23. 20:34
Ha Nyakó nem is, én azért egy kicsit meglepődtem azon a 4.6%-on.
vizipipa
2009. november 23. 18:12
Mit mondjon? Azt, hogy kipicsáztak? Netán, pofáraestünk?
cutcopy
2009. november 23. 17:15
Azt is mondta hogy tavasszal majd mozgósítják a most még nagyon bölcsen otthon maradt 70 százaléknyi bázisukat..
zoli29
2009. november 23. 16:36
Végülis érthető, hogy az MSZP hűteni akarja a kedélyeket, mondván: "nem történt semmi rendkívüli". Csak az ő helyzetükben ez már tényleg eléggé vicces.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!