Zelenszkij nagy alakítása

2023. július 21. 13:44

Véres bohóc, vagy inkább az információs tér hőse? Az ukrán elnök komikusból, bohócból a világ nyugati felében nemzeti hőssé avanzsált.

2023. július 21. 13:44
VON DER LEYEN, Ursula; ZELENSZKIJ, Volodimir
Stier Gábor
Stier Gábor
Moszkvatér.com

„Az előadás még tart, és Zelenszkijt valamint a csapatát Washington messze nem csak Oroszországgal szemben használja. Az ukrán elnök és segédszínészei komoly államokra, és nemzetközi valamint regionális szervezetekre is képesek nyomást gyakorolni. Erről talán a legtöbbet Olaf Scholz német kancellár tudna mesélni, akit egy Andrij Melnyik nevű epizodista a berlini nagykövet szerepében leckéztetett arról a bizonyos morális piedesztálról. Méghozzá oly sikeresen, hogy Németország a harci sisakok szállításától mára akarata ellenére eljutott a Leopardokig.

»S hogy az előadás működjön és sikeres legyen, ahhoz az is kell, hogy Holoborodko/Zelenszkij mögött ott álljon a Nyugat teljes propaganda gépezete«

A tudatosan kialakított morális nyomásgyakorlás hatása alatt másfél éve zarándokol a fél világ Kijevbe az ukrán elnökhöz. Ugyan már egyre kevesebben, hiszen a magyar kormányfőn kívül már az összes nyugati vezető elzarándokolt a Bankovára, de a show eddig azért csak eltartott. Olyannyira, hogy még a húzódozó semlegesek sem nagyon hagyhatták ki a vonatozást, a találkozást Zelenszkijjel, majd a kötelező látogatást Bucsába. 

S ha homokszem került a gépezetbe, akkor a média megoldotta a feladatot, és több politikust is kényelmetlen helyzetbe hozva a történteket megszépítve torzította a tényeket. Tudna erről mesélni a brazil államfő vagy az indiai miniszterelnök, de egy levél kapcsán elhitették még azt is, hogy az egész mexikói parlament Ukrajna oldalán áll. Ahogy fogy a lendület, úgy egyre durvábban. Olyannyira, hogy ennek következtében Zelenszkij és csapata mind toxikusabb figurává válik, akikkel már jobb kerülni a találkozót. 

A közönség egyre inkább mozgolódik a nézőtéren, a nézők mind kényelmetlenebben érzik magukat a székekben, az előadás azonban csak nem akar véget érni. Ugyanis még túl sokan tapadnak csillogó szemmel a színpadra, és a rendezőnek is más még az elképzelése, a nézőtér lelkesedésének csökkenését azonban ő sem hagyhatja majd figyelmen kívül.”

Nyitókép: MTI/EPA/Ukrán elnöki sajtóhivatal

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 7 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
bagira002
2023. augusztus 03. 04:34
Kommunistáéknál a tömeggyilkosok nemzeti hősök , milliónyi halottal kikövezve a nemzeti hős útja ,20 millió ukrán elmenekült hontalanná vált . Európa sírásói egymással paroláznak . Madarat tolláról embert barátjáról ismerjük . Kommunizmus kisöccse a nácizmus. Zelenszkijt az ukrán nép nem érdekli azért pusztíttatja az amerikai-német vagyonokat védi Ukrajnát feláldozza a nyugati tőkéseknek .
connorj
2023. július 22. 00:18
Aki nem zarándokol el Kijevben, az eretnek... Hinni nem kell. Csak zarándokolni. https://m.youtube.com/watch?v=_y-7xoeCu-8&pp=ygUbR3lhbnVzYWsgRnJhbmNpYSBmb3JyYWRhbG9t
Majdmegmondom
2023. július 21. 16:14
Ukrajnával nagy tervei vannak az amerikaiaknak. Az ország felét már megvásárolták, azt nem hagyják vesznihagyni, ott van a kihalt ország feltöltése migránsokból, ez is nagy lóvé és akkor még az oroszokat meg az európaiakat is tönkre kell tenni. A hatalom sok pénzt és ember életet megér! Nekik...
szarvas-2
2023. július 21. 15:33
Ügyes.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!