A 444 találta meg Orbán Viktor 2008-as nyilatkozatát Grúzia megtámadásáról

2023. február 19. 10:07

Nincs ellentmondás, mert most is egyértelműen kimondta, hogy Ukrajnának joga van védekezni.

2023. február 19. 10:07
null
Skrabski Fruzsina
Skrabski Fruzsina
Facebook

„A 444 találta meg Orbán Viktor 2008-as nyilatkozatát Grúzia megtámadásáról:

»Oroszország egy másik független állam területén katonai akciókat hajt végre. Ez az a tény, amiről nekünk véleményt kell kialakítani, minden más csak mellébeszélés, önfelmentés és a szocializmusból ittmaradt erkölcsi relativizmusnak a maradványa.«

A tegnapi beszédben pedig jó példaként említi, hogy sikerült megállítani a háborút Grúziában.

Szerintem nincs ellentmondás, mert most is egyértelműen kimondta, hogy az oroszok megtámadták Ukrajnát és Ukrajnának joga van védekezni.

Az egy érdekes kérdés, hogy ha megfagy a front és egy konfliktus, az mennyire jó megoldás?

Ha az emberi élet fontos, akkor minden jobb, mint a háború, de persze az is lehet, ha az oroszok sok ilyen behatolós sikert érnek el, akkor sose hagyják abba és még több háború lesz.

Kommunikációs szempontból biztos, hogy hatékonyabb eszköz a tárgyalás, mint a háború...

Ez a szocialista erkölcsi relativizmus jó kifejezés, sokmindenre igaz.

Ez az erkölcsi relativizmus, ami zavar.

Ez ellen pedig úgy lehet tenni, hogy ami tény, azt kimondjuk: a bűn relativizálása egy rossz világot szül.”

Nyitókép: MTI/Koszticsák Szilárd

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 65 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Vasalo
2023. február 20. 14:22
Igen védekezhetnek a ukrán nácik, DE KIZÁROLAG A MAGUK FORRÁSAIBOL, ÉS KIZÁROLAG A MAGUK NEVÉBEN. Ugye ilyesmit manapság nem hallani, vagy akkor jobban meggondolták volna meddig huzogatják az oroszlán bajszát. Érdekes modon mi 1956ban, az északi szomszédokat 1968 nem támogatta egyetlen nyugati ország sem, még papirt sem küldtek a röplapokra.
Vakfolt
2023. február 20. 08:33
"de persze az is lehet, ha az oroszok sok ilyen behatolós sikert érnek el, akkor sose hagyják abba és még több háború lesz" Ideje lenne elengedni ezt a libernyák fantasy vonalat. Az oroszok csak kikényszerítették a Budapesti memorandum megszegésével kialakult helyzet visszarendezését, miszerint a Krím és Szevasztopol önálló, Oroszországhoz tartozik csak éppen Ukrajna része. Mivel az ukránok megszegték, és azt akarták, hogy ne tartozzon Oroszországhoz, a felállás annyiban változott, hogy továbbra is Oroszországhoz tartozik, csak már nem Ukrajna részeként. Ha Koszovó önálló lett, akkor ugyanígy a Krím is.
LancelotDuLac
2023. február 19. 18:40
neked kuss ribanc!
Frakk a macskák réme
2023. február 19. 15:37
A grúzok is baszakodtak az orosz kisebbséggel, konkrétan meggyilkolták őket,az oroszok meg két nap alatt rendetvágtak. Teljesen ugyanaz a helyzet.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!