Ezen egyedül a kormány nyerészkedik

2022. december 02. 15:37

A paksi áramot azért lehet változatlan áron adni, mert annak semmi köze a világpiaci árhoz, arra nem hat sem az infláció, sem a háború.

2022. december 02. 15:37
null
Kunhalmi Ágnes
Facebook

„Orbán Viktor ma reggel azt nyilatkozta a Kossuth Rádióban, hogy Magyarország a magas energiaárak miatt évente 4000 milliárd forintot veszít az energiaimport megdrágulása miatt. Szerinte, ha ez nem lenne, akkor ezt a pénzt oda tudnák adni béremelésre, nyugdíjra, fejlesztésekre, pedagógusbéremelésre, egészségügyi beruházásokra. De nem tudják, mert ahogy ő fogalmazott »ezt az összeget most kirepítik az országból.«

Ezzel szemben a valóság az, hogy csak az áfa-többlet 1,100 milliárd volt az idei év első kilenc hónapjában, ezen egyedül a kormány nyerészkedik, pedig ebből bőven futna az MSZP 800 milliárd forintos válságenyhítő javaslatcsomagjára, amely rengeteg ember terheit csökkentené. Nem beszélve ráadásul arról, hogy Paks 1 egyébként 12 forintos kilowattóránkénti áron termel, méghozzá jóval többet, mint a magyar lakosság áramigénye. A paksi áramot azért lehet változatlan áron adni, mert annak semmi köze a világpiaci árhoz, arra nem hat sem az infláció, sem a háború. Az, amit Orbán Viktor állít tehát nem elfogadható érv arra, hogy miért nem jut pénz a pedagógusbérek vagy a nyugdíjak emelésére, sem arra, hogy miért nem fektetnek többet az egészségügybe.”

Nyitókép: MTI/Fischer Zoltán

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 89 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Burmin
2022. december 04. 09:48
Buta némber mit értesz te a gazdaságpolitikához ?!
amca
2022. december 04. 07:16
Látos cohnhalmi. Ezért lépeztt ki uyyhuyye tőletek. Ti még nála is huyyebbek vagytok..
kozmosz
2022. december 04. 00:51
Áramot a picsájába.
artojan
2022. december 04. 00:45
Olyan butuska szegény hogy ez már az árnyékszéki bagázs számára is ciki.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!