A „take it easy” hete

2022. november 26. 10:48

A sálján lévő Nagy-Magyarország térképnek csakis politikai üzenete van, a fociban értelmezhetetlen.

2022. november 26. 10:48
null
Bolgár György
Bolgár György
Népszava

„Azt állította Orbán Viktor miniszterelnök (a Visegrádi Négyek kassai csúcstalálkozója után, a futballmeccsen viselt sáljára vonatkozó kérdésre válaszolva), hogy »take it easy, a meccs az meccs, a politika pedig politika, a kettőt nem kell összekeverni«.

Ezzel szemben a tény az, hogy éppenséggel ő keverte össze, mert a sálján lévő Nagy-Magyarország térképnek csakis politikai üzenete van, a fociban értelmezhetetlen. Nem is a görögök értelmezték, akik ellen a magyar csapat játszott, hanem a szomszéd országok, amelyek területének egyes részei korábban a Magyar Királysághoz tartoztak. Nem foci és nem játék.

Azt is állította Orbán (ugyanott), hogy »a NATO kérdésről azt tudom mondani Önöknek, hogy a kormány már döntött. Erről értesítettük mind Finnországot, mind Svédországot. Magyarország támogatja a két ország NATO-tagságát, és a következő év első ülésén ezt a parlament is napirendre fogja tűzni úgy, ahogy ezt a V4 másik három miniszterelnöke kérte Magyarországtól.«

Ezzel szemben a tény az, hogy a másik három miniszterelnök nem a ratifikálás jövő évre halasztását kérte Orbántól, hanem a mielőbbi, sürgős jóváhagyást. Az ugyanis annak ellenére elmaradt, hogy Szijjártó külügyminiszter már júliusban a parlament elé terjesztette a szükséges dokumentumokat, miután Orbán Viktor a madridi NATO-csúcson hozzájárulását adta a két ország csatlakozásához. Lehet, hogy az akkori Orbán a mai Orbánnal áll vitában? Ki fog győzni? És mikor?”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 62 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
akiaki
2022. november 27. 21:10
bogárúr! élvezi, ha röhög magán az egész ország?
osbehemot
2022. november 27. 18:09
Mert a térdelés a négereknek, meg a szivárványos karszalag, az nem politika, ugye? Azok miatt mégse ugattatok...
states
2022. november 27. 12:46
Kádár utolsó bértollnoka.
DeGar
2022. november 26. 21:46
Amennyiben Ukrajna elveszti területei számottevő részét, majd megszokják sok év alatt, aztán nekik is lesz egy Bolgár Györgyük, aki megmondja, hogy aljasság mégcsak emlékezni is rá, hogy egykor nagyobbak voltak. Vagy akár mondhatnánk az Apró villát, ellopták, tehát az övék, nincs semmi helye az emlékezésnek. Valahogy úgy gondolják ezek a Bolgár György félék, hogyha mondjuk ellopják a bőrtáskánkat és tudjuk, hogy kinél van, akkor dícsérjük meg az illetőt, hogy milyen szép a táskája, milyen jó ízlése van.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!