Nem fogjuk hagyni, hogy kivágják a budapesti erdőket!

2022. szeptember 10. 16:05

Az ügynek még nincs vége.

2022. szeptember 10. 16:05
null
Karácsony Gergely
Karácsony Gergely
Facebook

„Sára Botond, Budapest főispánja zöld utat adott egy X. kerületi természetvédelmi terület kiirtására. Ezt mi nem fogjuk hagyni! A kormány nem is olyan rég úgy döntött, lehetővé teszi még a természetvédelmi területen fekvő erdők irtását is. Nem kell hozzá szakértőnek lenni, hogy tudjuk, mennyire felelőtlen, szűk látókörű, a klímaváltozás szempontjából is veszélyes döntés ez a kormányrendelet.

Amiből később valamelyest visszakoztak, de úgy tűnik a budapesti főispánhoz a visszakozás híre nem jutott el. Éppen ettől tartva fogadtuk el a Fővárosi Közgyűlésben azt a rendeletet, amelyik tiltja, hogy Budapesten természetvédelmi területen tarvágást végezzenek.

A 10. kerületi, Felsőrákosi-rétekhez tartozó erdő most mégis veszélybe került. A természetvédelmi terület közkedvelt kirándulóhely, tele őshonos fafajokkal, színes élővilággal. Az Orbán-kormány által kinevezett Sára Botond, szembemenve a Fővárosi Közgyűlés döntésével, meg akar fosztani minket ettől.

Pénteken a Fővárosi Önkormányzat főjegyzője határozatban tiltotta meg a tarvágást, a természetőrök ki is mentek a helyszínre. Az ügynek még nincs vége, de egy biztos: nem fogjuk hagyni, hogy feléljék a jövőnket, hogy kivágják a budapesti erdőket!”

Nyitókép: Földházi Árpád

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 53 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Gáspár
2022. szeptember 12. 01:00
" Volt egy sűrű, sötét nagy ernő. Erdő-erdő! (Markos)
kistroglodita
2022. szeptember 11. 21:49
Remélem, buksz te is!
Karbantartó9
2022. szeptember 11. 19:10
Épp ideje volt, hogy felébredt ez a majom, hogy seggberúgja a DK-s és egyéb ballibbant polgármesterek fakivágási akcióit! Ugye erre gondolt?!
Jooee
2022. szeptember 11. 19:09
Ti inkább eladjátok fával együtt.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!