Hagyjátok békén Tóth Gabit!

2021. augusztus 31. 18:46

Az elfogadás kétirányú utca. Már ha komolyan gondolják.

2021. augusztus 31. 18:46
Demeter Szilárd
Demeter Szilárd
Origo

„Szélsőségesen szólás-, vélemény- és gondolatszabadság-párti vagyok. Ha egy művész pártpolitikai tüntetésen fölmegy a színpadra és a hatalom ellen beszél, hát hadd beszéljen. Állampolgári joga. Még akkor is védem ezt a jogát, ha én ennek a hatalomnak vagyok az elkötelezett híve.

Azt se bánom, ha ezt a függetlenellenzéki média szabadságharcnak tartja. Ugyanakkor erkölcsi tekintetben semmiféle különbséget nem látok egy ellenzéki tüntetésen, vagy egy kormánypárti rendezvényen fellépő művész között. Mindkettőnek joga van ehhez, és ha az ellenzéki fellépő morálisan igazolható módon cselekszik, akkor a kormánypárti is. Értékelkötelezett szerepvállalás, hadd szóljon.

Gondoltam eddig, nem is nagyon akartam ezzel foglalkozni.

Csakhogy itt van Tóth Gabi esete. A liberális (?) morál önfelkent papjai nem fogadják el, hogy egy művész – Tóth Gabi az egyik legjobb magyar könnyűzenei énekesnőnk, vitathatatlan hanggal és muzikalitással – arca és nagykövete annak a világnézetnek, amelyet sajátjának érez. A liberálisok ítélkezése nem elfogulatlan: ha Tóth Gabi a szivárványos doktrína mellett tett volna hitet, akkor ugyanők a tenyerükön hordoznák.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 127 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
..--..
2021. szeptember 01. 10:25
-zsoltkom- "arca és nagykövete annak a világnézetnek, amelyet sajátjának érez." Demeter Szilárd... "De te ne bántsd a vént, te fiatal, ha botlik is a lába vagy a nyelve. Így jársz te is, ha véget ér a dal"
geyza1947
2021. szeptember 01. 10:20
Azzal, hogy a fidesz kultúr királya kijelentette, hogy hagyjátok békén Tóth Gabit, akkora kárt okozott neki amiről fogalma sincsen. Ettől kezdve a tóth lány már nem csak egy alulművelt ripacs, hanem egy fillérekért megvásárolt céda is lett !
annamanna
2021. szeptember 01. 07:58
Próbáltam Tóth Gabitól keresni egy ismertebb dalt (slágert). Nem találtam. Találtam viszont egy érdekes kis pszichoterápiás videót Bihari Viktória prezentálásában, amiből annyi kiderült, hogy Tóth Gabit valószínűleg sokan rühellik: https://www.youtube.com/watch?v=Uvf9h0mp7zs Tehát Tóth Gabi már jó ideje erős elutasítottságot válthat ki meglehetősen sok emberből, és ennek fényében még érdekesebb az, hogy konkrétan olyan előadót választottak, aki kivágja a biztosítékot (amit Bihari Viki elmond az elején, abból arra következtetek, hogy egy adott embertömeg körében közutálatnak örvend).
Naggy
2021. szeptember 01. 06:41
Erről a tehetségtelen Dimitru Constantinescuról nekem mindig az induló Horthy-korszak vallás- és közoktatásügyi államtitkára, a szintén tehetségtelen, de meglehetősen agresszív Pekár Gyula jut eszembe. Pekár mentségére szolgáljon, hogy ő legalább nem volt egy gyíkvállú "értelmiségi".
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!