A gyerekvédők hete

2021. július 24. 15:29

Szijjártó és Orbán viszont már tényleg ott tart, ahol a kommunista rendszer: akinek nem tetszik a rendszer, annak pofa be!

2021. július 24. 15:29
null
Bolgár György
Bolgár György
Népszava

„Azt állította Szijjártó Péter külügyminiszter (a BBC Hard Talk című műsorának adott interjújában), hogy szégyenletes, amit Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke mondott a melegellenes magyar törvényről (tudniillik, hogy az szégyenletes), hiszen »legutóbb a kommunizmusban fordulhatott elő, hogy az ítélet már a tárgyalás előtt megszületett«. Ezzel szemben a tény az, hogy von der Leyen asszony nem ítéletet mondott, hanem véleményt. Ha az valóban ítélet lett volna, akkor a magyar kormánynak végre is kellene hajtania. Ellenben dehogy hajtja végre, nem módosítja a magyar törvényt, hanem háborúba kezd Brüsszel ellen, aminek a vége valóban egy ítélet lesz, csak azt majd az Európai Bíróság hozza meg néhány év múlva. Szijjártó és Orbán viszont már tényleg ott tart, ahol a kommunista rendszer: akinek nem tetszik a rendszer, annak pofa be!

Azt állította Orbán Viktor (a Kossuth rádióban) a gyermekvédelminek hazudott törvény melletti népszavazással kapcsolatban, hogy mindenkinek a támogatására szükség van, hogy a csatát megnyerhessük az EU-val szemben, ám erre volt már példa, hiszen „a kilátástalannak tűnő csatát a bevándorlás, a migráció ügyében is meg tudtuk nyerni nemcsak a magunk számára, hanem egész Európa számára is”. Ezzel szemben a tény az, hogy a 2016 októberében tartott népszavazással semmilyen csatát nem nyert Magyarország, különösen nem Európának, hiszen addigra az EU már megállapodott Törökországgal arról, hogy a menekülteket ne engedjék tovább, ugyanakkor a Magyarországon összegyűlt menekülteket már egy évvel korábban befogadták a németek. Görögország és Olaszország ugyanakkor tovább küszködött a náluk maradt menekültek tömegeivel, hiszen Magyarország és több más állam nem volt hajlandó közülük senkit befogadni. Ha tehát valakit sikerült legyőznünk, azok a görögök és az olaszok voltak. Meg a menekültek.

Azt is állította Orbán (az európai kritikákkal kapcsolatban), hogy »hirtelen, a gyermekvédelmi törvény után nagyon korruptak lettünk«. Ezzel szemben a tény, hogy Orbán és társai nem néhány héttel ezelőtt lettek nagyon korruptak Európa szemében, hanem már hosszú évekkel ezelőtt, csak ezt nemigen tudták szankcionálni. A múlt év végén azonban sikerült végre elfogadni az unióban a korrupció ellen is bevethető jogállamisági feltételeket. Holott akkor még a gyerekek nagy védelmezője, Orbán Viktor fejében meg sem fogant az úgynevezett gyerekvédelmi törvény. A szülés mindenesetre már gyorsan ment.”

Kép forrása: YouTube

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 64 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
gyferenc
2021. július 26. 11:31
Jé! Ez a sperma (csak a barátainak geci) még él? És még pofázik is?
Bájron
2021. július 25. 11:34
Akasztani való szemét...
Revízió
2021. július 25. 07:32
Gyuri bácsi, te internacionalista szélhámos ! Menj nyugdíjba és ne úgy vonulj be a történelembe, mint a hazaárulók kollaboráns kisuolgálója. Valentin kollégádat üdvözlöm, egykor ő is hazafi volt. Senkinek sem késő, lehet liberális hazafinak is lenni- csak már legyetek végre magyar liberális hazafiak, a neokolonista nyugatiaknak meg ne nyaljátok a seggét !
krisztoforo48
2021. július 25. 07:26
Miért,jött érted a fekete autó vén majom?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!