Az erős magyar-székely kapcsolat előbbre visz

2019. október 16. 17:51

Az Európai Unió egyik legfőbb álma és ígérete a nemzetek közötti együttműködés, és a nemzeti kisebbségek jogainak biztosítása volt.

2019. október 16. 17:51
LMP
MTI-OS

„A magyar-székely összetartozás napján ki kell fejeznünk elkötelezettségünket közös nemzeti ügyeink mellett. Az anyaországban és a határon túl élő nemzetrészek elválaszthatatlanok egymástól. Sorsunk összefonódik, egymásra támaszkodunk és egymásból épülünk. Az erős magyar-székely kapcsolat előbbre visz, egymással összefogva nemzetünk érdekeit hatékonyabban tudjuk érvényesíteni.

Az LMP vallja, hogy a kisebbségi jogok érvényesítése európai alapkérdés. Az Európai Unió egyik legfőbb álma és ígérete a nemzetek közötti együttműködés, és a nemzeti kisebbségek jogainak biztosítása volt. Ideje, hogy ez az ígéret végre a gyakorlatban is megvalósuljon az Unióban.

Szintén fontos hangsúlyozni, hogy nem csupán a nemzet egységes, de ökológiai szempontból közös lakóhelyünk, a Kárpát-medence is az. Szerves ökológiai egységként kell gondolnunk a Kárpát-medencére és így is kell kezelnünk. A természetvédelmi, tájvédelmi, klímavédelmi szempontok közös döntéseket kívánnak, hogy megőrizhessük természetességét, szépségét és biológiai sokféleségét közös otthonunknak.

Szükséges az is, hogy támogassuk a Székely Nemzeti Tanács kezdeményezését a nemzeti régiók európai forrásokhoz való hozzáféréséhez. AZ LMP mindenkit arra biztat, hogy aláírásával támogassa ezt a fontos ügyet.”

Összesen 35 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
villogókékfog
2019. október 17. 11:14
Na mi van, fellapoztatok valami történelmi atlaszt? Hol voltatok 10 évig?
Vakfolt
2019. október 17. 09:08
Ez a kutyaütő banda már régen kifulladt, most próbálnak bárhova nyalni, hogy a felszínen maradhassanak, de nem gondolják komolyan. Eddig hol voltak az efféle nemzeti gondolatok? Pont ott ahol most is, sehol.
Gyéressy Károly
2019. október 16. 23:41
Tessék megnézni ezt a Kendernayt, aztán elképzelni, amint a székelyekért aggódik!
lististerc
2019. október 16. 22:24
Kedves LMP-sek! Menjetek el Székelyföldre, ott mondjátok el, kik vagytok, aztán megtudjátok, mi a véleményük rólatok. (Azért szóljatok előre, hogy a használtabb bicskát vigyék...)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!