Nem értem a pápát 1.

2016. augusztus 01. 16:31

A pápa spirituális vezető. A politikai, a gazdasági, a törvényi, a hadászati keretek átalakítása nem az ő feladata. Az ő felelőssége a helyes spirituális válaszra serkenteni, a maga részéről ezt megadni. A többi szereptévesztés.

2016. augusztus 01. 16:31
Sajgó Szabolcs SJ
Facebook

„Nem értem a pápát

 hallom templomba járóktól. Baráti beszélgetésben ugyanezt pap fogalmazza. Sokakat faggat a jelen helyzet. Hírek jönnek sűrűn migránsok elkövette, elfogadhatatlan szőrnyűségekről, és ugyanakkor buzdító pápai üzenetek migránsok befogadására. Mi történik? Ki a hülye? Sokan várnak válaszra, ami segíthet a kegyetlen káoszban.

Ferenc pápa szolgálatának legkezdetétől világosan fogalmaz: szerinte folyik a harmadik világháború. Sapienti sat. Papok, politikusok, üzletemberek és mindenki elgondolkodhat, mi következik ebből. Háborúban nem működnek a békeidő törvényei és eljárásrendje. Aki nem tudatosítja ezt és nem lép, az nagy bajt hoz magára és környezetére, mindarra, akiért felelős.

A pápa nem a jó és rossz között az első lázadás óta folyó univerzális harcra utal, arra, ami történhet a minden bűnös megtérését vágyó isteni irgalom kifogyhatatlan türelme miatt, hanem arra utal, hogy a Nagy Háború és a Második Háború után elkezdődött a Harmadik. Ez nem a vég, de a Gonosz univerzális, Teremtő elleni harcának lángja a buta vagy tudatos emberi közreműködés által fölégethet ezen a kis sárgolyón sok-sok életet és értéket.

A pápa spirituális vezető. A politikai, a gazdasági, a törvényi, a hadászati keretek átalakítása nem az ő feladata. Az ő felelőssége a helyes spirituális válaszra serkenteni, a maga részéről ezt megadni. A többi szereptévesztés. Ha te lennél a pápa, te milyen válaszra serkentenél Krisztussal közösségben? Te milyen választ adnál? Oszd meg és segíts! (Szövegszakajtás kölcsönös levegővétel okán.)”

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Kapcsolódó cikkek

 
 
 
 

Ezek is érdekelhetik