Tarlós ellen

2013. február 05. 08:51

A hajléktalanok valóságát látni szembesülés, emlékeztetés; a kordonnal kipucolt aluljáró hazugság, újabb győzelem a valóság felett, újabb fejezet tündérmese-országban.

2013. február 05. 08:51
Pintér Bence
Alternatíva

»A többség igényeinek előnyben részesítését, így Tarlós – olykor bicskanyitogató – módszereit támogatom.« – írta tegnap Földi kolléga. Én nem támogatom Tarlós módszereit, mert az egyrészt messze áll a humánustól, másrészt egyszerűen csak elfedni, eltolni igyekszik a problémát. Pedig az egyszeri polgároknak látni kell a problémát, nem árt nekünk, ha minden nap szembesülünk a nyomorral, mert ez (is) a magyar valóság. Öt perc alatt négy egy kupacon fekvő hajléktalan, három kéregető, két tv-melltartó-árus, egy prosti: ez ma Magyarország alja. Itt tartunk, innen kéne kijutni, innen kéne legalább eggyel följebb húzni a legszegényebbeket is. A hajléktalanok valóságát látni szembesülés, emlékeztetés; a kordonnal kipucolt aluljáró hazugság, újabb győzelem a valóság felett, újabb fejezet tündérmese-országban.

Manapság csak ilyen győzelmekre, ilyen sikersztorikra vagyunk képesek. Lefoglalni a város összes közterét, és akkor nem lesz kormányellenes tiltakozás; építeni a Kossuth teret, mert akkor nem táboroznak majd ott politikai ellenfeleink; a Magyar Gárda kriminalizálásával (egyenruhás-bűnözés, ugye) megoldani Kelet-Magyarország kétségbeejtő helyzetét; Ron Werberről beszélni akkor is, amikor már a sokadik késeléses eset történt, Ron Werberről beszélni mindig; felélni az ország jövőjét azzal, hogy darabokra tépjük a köz- és felsőoktatást. Véletlenül sem szabad, hogy a valóság betüremkedjen a felemelkedő Magyarországot mutató pátoszos festmény szélein: rengetegen vannak kétségbeejtő helyzetben, nyomorban, vagy annak a szélén; ötszázezer magyar dolgozik külföldön. A kormány pedig a problémák megoldása helyett azon igyekszik, hogy Tarlós kordonjait a fejünkbe ültesse.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 41 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
laci0011
2013. február 05. 21:15
Igaza van tarlósnak,nem elég félmunkát végezni.Ha csak megkopasztjuk az állampolgárokat,a hatalmunkkal visszaélve,vagy a tehetetlenkedésünkkel gatyáig,azzal még nincs vége,el is kell tüntetni őket a szemünk elől a hülyéket
Gobbi Hilda Páncéloshadosztály
2013. február 05. 16:33
Bence! A múltkor már jó irányba indultál. Most mi lelt? Volt már úgy, hogy lemerült a mobilod és telefonálni próbáltál a Kálvinon az aluljáróban? És milyen volt átlépni őket? Befogtad közben az orrod? És mond, Bence! Képes vagy különbséget tenni "szerencsétlen sorsúak" és "elemien igénytelen" hajléktalanok között? Tehát aki azért került az utcára, mert semmilyen iskolát nem végzett el, és elege lett abból, hogy a Pepsinél rekeszeket pakoljon, úgy is eltartja az utcán a szentimentális tömeg. Erre rájött és azóta mindenért Tarlós a hibás... Neked meg megint sikerült a februári naplementébe nézned és elsírnod itt magad! Bence, Bence!
CzudarMiska
2013. február 05. 12:17
Néhány szó a szolidaritásról és lehetőleg demagógia mentesen. A szegényebbje még csak-csak. Valamit csak ad az éhezőknek,nyomorultaknak.Ezt naponta tapasztalhatjuk,ha nyitott szemmel járunk Bp.-en. Hanem mi a helyzet a honi mágnásokkal? Azon hölgyekre/urakra gondolok,akik sajtótermékben parádéznak,akik több milliárdos vagyonnal bírnak.Mit adtak ők a nyomorultaknak? Éjszakai szállást,nappali melegedőt mennyit alapítottak,hányat tartanak fenn? Úgy tudom,nem sokat,pedig lenne miből.
Claypool
2013. február 05. 12:15
Lehet itt hablatyolni mindenféle méltóságról , meg jogokról, de a statisztika Tarlós mellett szól! A fagyhalálban elhunytak száma , és a Demszky ideje alatti adatok közti különbség számottevő! Visszasírni azt a Demszky fajta megközelítést,miszerint mindenki ott hugyozik , szarik,baszik , és döglik,ahol akar , de meghalni is tetszés szerint meghalhat bárhol , úgy,ahogy a kedve tartja,nos,ezt vissza nosztalgiázni meglehetősen lágy szellemi nívóra vall! Azt senki nem mondta , hogy a Tarlós mintájú szállókon még nincs mit csiszolni , de ha végképp nem adunk ennek a kezdeményezésnek esélyt , sohasem tudhatjuk meg , mi lett volna belőle!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!