Körülbelül ez a válogatott szintje, csak az előző időszakban nem ehhez szoktunk

2024. július 08. 11:41

Az, amit Marco Rossi szeretett volna elérni az előző években, szerintem nem sikerült. Interjú.

2024. július 08. 11:41
null
Egri Viktor
Egri Viktor
Jelen

Nyitókép: YouTube

„Hogy értékeled eddig az EB-t? Várható volt, hogy így alakul a legjobb nyolc mezőnye?
Általában minden EB-n ez az arány: a nyolc közé bejut 1-2 meglepetéscsapat, a maradék hat pedig, amelyeket már megszoktunk. Sőt, ez szokott lenni a Bajnokok Ligájában is, úgy tűnik, ez egy bevált képlet, amelyhez a futballvilág ragaszkodik. Svájc nyolc közé jutása a játékuk alapján nem meglepetés, a törököké talán igen. Nem minden meccs magas színvonalú, nem mindegyik alkalommal kapja azt a közönség, amit egy Premier League rangadón, vagy a BL-ben, de még ezek a meccsek is nagyon drámaiak tudnak lenni, úgyhogy szerintem nagyon jó ez az Európa Bajnokság, ha valaki úgy követi a meccseket, hogy egyébként nem nagyon szokott focit nézni, annak kifejezetten vonzó lehet.

A nem kimagasló színvonalú meccsek, amelyekből azért jutott néhány az eddigiek során, mennyire múltak azon szerinted, hogy a top-bajnokságok játékosai túl vannak hajtva, hogy jóformán pihenő nélkül hozták le a szezont?
Nyilvánvalóan így van, még a magyar válogatott teljesítményén is tetten érhető mindez, hiszen Szoboszlai Dominik, a csapat kapitánya nagy terhelésből jött, úgy érkezett meg, hogy romlott a formája. Az előző két Európa Bajnokságon a válogatott már május elején el tudta kezdeni a felkészülést, mert volt annyi NB1-ben focizó játékosunk. Idén több a légiós, és csak május végén tudták megkezdeni a felkészülést. Ezért is mondtam, hogyha összehasonlítjuk a legjobb klubcsapatok és a válogatottak játékát, akkor az utóbbiak nyilvánvalóan alulmaradnak, hiszen terhelten jönnek a focisták, és nincs meg az az összeszokottság, ami a klubjukban megvan. Mondjuk ezt már rég nem is várom el a válogatottaktól, de azt igen, hogy láthassunk jó megoldásokat.”

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Kapcsolódó cikkek a Foci Eb 2024 aktában.

Összesen 94 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Chardonnay99
2024. július 09. 18:02
Csak a szokásos károgó varjú szava. Fikázni azt tud, érdekes, hogy az EB-t magas színvonalúnak tartja, pedig pl. ha az angol-szlovén meccset levetítenék egy őrszobán, a gyanúsítottak perelnék a rendőrséget kínvallatásért.
Reszelő Aladár
2024. július 09. 12:08
Annyit biztos megérdemeltünk volna, hogy a 16 között pályára léphessünk. Ennek létrejöttéhez pedig nem egy szlovén és grúz győzelem kellett volna, hanem éppen csak a papírforma. Az angol meccs előtt a szuperszámítógép 85%-ra tette a továbbjutásunkat... Az úgy kb 1.20-as odds. A kiesésünk meg kb 8,5. Annyiban kellemetlen a dolog, hogy az ellenfelek sem játszottak nagy formában, így egy meglepetés simán bennünk lett volna.
Sapporo
2024. július 09. 08:10
Emlékszem amikor ez a majom a Topolya soron Szegeden (talán) a korlát gyakorlatát mutatta be, akkorát fingott a gyakorlat közben hogy az egész tornacsarnok rajta röhögött, amióta feltűnt a tv.-ben mindig ez jut eszembe, szerintem Ő se felejti el soha! :) Igazi paprikajancsi!
lefty67
2024. július 08. 22:36
Hagyjuk már ezt a fáradtság dumát! Sok kapitány alibi, biztonsági focit játszat a csapatával, aztán ha kiesik tizenegyesekkel jön a jól bevált "nem volt szerencsénk" duma!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!