Szalai Attila impozáns mutatókkal hálálta meg a bizalmat

2024. március 24. 10:39

A hátvéd hibái ellenére is biztató a helyzet az adatok szerint.

2024. március 24. 10:39
SZALAI Attila

Nyitókép: MTI/Koszticsák Szilárd

Az nb1.hu arról ír, hogy a mieink 1-0-s sikerével záruló magyar-török felkészülési mérkőzésen az egyik legnagyobb érdeklődés Szalai Attila teljesítményét övezte. A tavaly nyáron a Bundesligába igazoló védő előbb 

a Hoffenheimnél, majd a téli váltás után egyelőre a Freiburgnál sem igazán találta meg számításait.

 „Azt reméljük, hogy a meghívóval egy kis benzint töltünk a tankjába” – mondta Rossi az idei szezonban klubszinten mindössze 419 játékperchez jutó labdarúgóról, aki végigjátszotta a mérkőzést.

Hangsúlyozzák: a mérkőzésen nyújtott statisztikái alapján 

Szalai élt is a bizalommal, és remélhetőleg ebből a jövőre nézve is tud meríteni. 

Fontosabb mutatói közül ugyanis alig akadt olyan, amelyben ne hozta volna a válogatottban nyújtott átlagát, írják.

Szalai Attila 17/10-es mutatójával úgy hozta szinte kereken 59%-os párharchatékonyságát, hogy többet vívott, mint korábbi felnőtt válogatott meccsein átlagosan (14,16). 

Ha csak a védekező párharcokat nézzük, még jobb a mérlege. Nyolcból hatot nyert

 (75%), vagyis többet és jobb eredménnyel vállalt mint szokott (6,09/meccs, illetve 66,8%), miközben a levegőben is domináns jelenlétet tudott mutatni. Négy fejpárbajt vívott, hozva ezzel átlagát, ám mivel hármat megnyert, 60,6%-os átlagos hatékonyságát bőven felülmúlta. A mérkőzés során volt három megelőző szerelése is, ami viszont kevesebb a korábbiakban látottaknál (5,61/90 perc).

A portál ecseteli, hogy Szalai Attila lényegében azóta játszik fontos szerepet a válogatott passzjátékában, amióta ott van a nemzeti csapatban. 

Jól lát a pályán, írják, a technikai tudása is megvan a nehezebb átadásokhoz.

 Marco Rossi rendszerében a kezdetektől fogva meg van neki engedve, hogy hosszú indításokkal operáljon.

E téren 

megbízható mutatóit ezúttal is hozta, sőt, több ponton túl is szárnyalta. 

Az átlagos 65,52-nál többet (69) paszolt, 82,4%-os pontosságát ráadásul 61 sikeres átadással 88%-ra emelte. A szokottnál eggyel kevesebb, kilenc hosszú passzt eresztett meg, ezek viszont az átlagos 49,7% helyett 56%-ban találtak társat.

Passzjátéka a csapat támadásépítéseit is segítette. 

Előre irányuló átadásokból a szokottnál eggyel többet, 33-at vállalt, 82%-os pontossága pedig 8,6 százalékponttal volt jobb. A támadóharmadba ezúttal kevesebb (7 < 10,71) labdát címzett, öt célba érő passza viszont 71%-os hatékonyságot eredményez, ami tízzel jobb az átlagánál, derül ki.

Mit is mondhatnánk: csak így tovább!

Összesen 18 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-75
2024. április 27. 02:06
🍓 ️ ­A­ ­­d­­­ö­­­g­­ö­­s­ ­­l­á­­n­­­y­­o­k­ ­­­v­­­á­­r­­n­­a­­k­ ­r­­á­d­­ 👉 𝗪­­𝗪­­𝗪­­­.­­𝗖­­­𝗨­𝗠𝟰­­­.­­𝗙­𝗨­­­𝗡
hstuk
2024. március 25. 03:36
Sajnos Szalai bizonytalan, nyomás alatt pedig összezavarodik, de a labda átvételeinél is láttunk technikai gondokat. Ráadásul amikor ki kellett volna háromszögelni a letámadó törököket, folyamatosan csínybe adta a labdát a középppályának, amit rövid időn belül el is vesztettünk. Innen nézve a mutatói már nem olyan nagyszerűek, amit alátámaszt az is, hogy a védelem képtelen volt följátszani a labdát a középályáig. Megint a fogalmatlan, 90-es évek előreívelgetéseit láttuk, tisztelet a kivételnek (Szobo), aki paszolni és söprögetni is tud. :D Reméljük Szalai elkezd otthon is edzeni, készülni az EB-re. Kispadosként bőven lenne rá ideje. Hajrá magyarok!
machet
2024. március 24. 16:15
Én nagyon bizonytalannak látom.
oberennsinnen49
2024. március 24. 11:03
Görcsösen akar, és ez egy ponton túl, komoly akadály. Ha felfogná, hogy lehet, igenis lehet hibázni, mert kijavítod, az sokat lendítene a szimpatikus játékoson. Legyen így.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!