„Még a sárga is túlzás, rájátszott az esetre Orbán!” – Vinícius fojtogatása belefért a játékvezetőnek

2024. március 07. 19:43

Ezúttal a brazil támadónál szakadt el a cérna.

2024. március 07. 19:43

Fotó: Javier Soriano/AFP

***

Mint arról tegnap beszámoltunk, a Real Madrid–RB Leipzig BL-nyolcaddöntő visszavágója 1–1-es döntetlennel zárult, így a két magyar válogatott játékossal, Gulácsi Péterrel és Willi Orbánnal szereplő német gárda búcsúzott az elitsorozattól. 

Alakulhatott volna másképpen is a madridi visszavágó, mert Vinícius Junior az 54. percben előbb felrúgta Orbánt, majd két kézzel, a nyakánál fogva a földre taszította, de mindezt megúszta egy sárga lappal, amely kiváltképp megosztó döntés a videóbíró korában. Az olasz Davide Massa pályán hozott döntése azonban kimerült egy enyhe figyelmeztetésben. A brazil tehát a pályán maradt és ezek után szerezte meg a vezetést a királyiak számára...

Ezt is ajánljuk a témában

Érdekes a brazil támadó szerda esti agresszív viselkedése, eddig ugyanis többnyire ő volt áldozata verbális vagy tettlegességig fajuló támadásnak (emlékezetes a valenciai szurkolók huhogása, illetve amikor a barcelonai drukkerek banánnal vették célba). Ezúttal az ő viselkedése nem volt méltó klubja címeréhez.

A dél-amerikai játékosok temperamentumos viselkedésére bőven akadnak példák a futballpályán.

Még a nyolcszoros aranylabdás argentin Lionel Messire is jellemző, hogy a nyakánál fogva ragadja meg ellenfelét, de a világbajnok klasszis országos barátja, az uruguayi támadó Luis Suarez is ismertté vált a harapásáról: a 2010-es világbajnokságon és évekkel később az angol bajnokságban is bevetette jellegzetes fogsorát.

Ezt is ajánljuk a témában

A közösségi oldalakon egyébként egyöntetű a szurkolók véleménye, elítélően nyilatkoznak Vinícius tettéről, nem csak a viselkedését tartják vállalhatatlannak és nem futballpályára illőnek, de a játékvezető teljesítményét is lesújtóan értékelték, aki nem büntette kellőképpen a brazil tettlegességét.

„Jó játékos, de nagyon bolond a viselkedése. Tudatlan, értéktelen, öntudatos ember, aki Cristiano árnyékában él

– szólt az egyik vélemény, valaki szerint csak a szokásos forgatókönyv történt, a játékvezető megint a Realt támogatta, míg mások az irónia eszközéhez nyúltak, úgy fogalmaztak: „Még a sárga is túlzás, rájátszott az esetre Orbán!”

A Vinícius Juniort ért korábbi támadásokat az alábbi videók által idézheti fel:

 

Összesen 27 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-77
2024. április 30. 19:10
🍓 ️ ­­­A­ ­­­d­ö­­g­­­ö­­s­­ ­­­l­­­á­n­­­y­­o­­k­­ ­­v­­­á­­r­­n­a­­k­ ­r­­­á­­d­­ 👉 𝗪­𝗪­­𝗪­.­­­𝗖­𝗨­­­𝗠𝟰­.­­𝗙­­­𝗨­𝗡
Ne szájalj
2024. március 07. 20:53
Meg jo, hogy nem Willi kapott lapot.
alexandrosz-2
2024. március 07. 20:20
Rohadj meg nigger majom!
Bitrex®
2024. március 07. 20:04
A focis híreket nem lehetne száműzni a főoldalról a sportrovatba? Fasz kivan a napi tíz szoboszlais, gulácsis, mbappés, ronaldós, messis cikkel.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!