A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
0
HUNMagyarország
09:00Sportlövészet10m légpuska
HUNMagyarország
11:00KézilabdaMagyarország-Egyiptom
HUNEszter Muhari
11:15VívásJunyao Tang-Eszter Muhari
HUNMagyarország
12:20ÚszásSzabad 4 x 100m
HUNMagyarország
12:26ÚszásSzabad 4 x 100m
HUNSzatmári András
13:20VívásBolade Apithy-Andras Szatmari
HUNSzilágyi Áron
13:45VívásFares Arfa-Aron Szilagyi
HUNGémesi Csanád
13:45VívásCsanad Gemesi-Eli Dershwitz
NyílNyíl

Rácuppant egy brit szakíró Szoboszlaira, az is kiderült, hogy miért

2023. december 01. 13:48

A Liverpool Echo szerzője éles kritikát fogalmazott meg a magyar válogatott csapatkapitányával kapcsolatban.

2023. december 01. 13:48
SZOBOSZLAI Dominik; SCHMIDT, Niklas; DIARRA, Moussa

Szoboszlai Dominik augusztus 13-án, a Chelsea elleni idegenbeli mérkőzésen játszott először a Liverpool mezében, tétmeccsen. Ebben az idényben eddig nem kevesebb, mint 18 találkozón szerepelt a Mersey-parti klub színeiben, emellett a magyar válogatott kulcsfigurájaként hat alkalommal lépett pályára, ráadásul a találkozók nagy részét végigjátszotta.

Jürgen Klopp vezetőedző annyi könnyebbséget adott neki, hogy az Európa Liga-mérkőzéseken csupán csereként számított rá – vagy még úgy sem (a legutóbbi, Linz elleni találkozón például egyetlen percet sem játszott).

Rácuppant a sajtó a magyar középpályásra

A Liverpool Echo szakírója úgy véli, a magyar játékos ugyan kiválóan kezdte az idényt (Dominik szerződtetését a klub egyik sikersztorijaként aposztrofálja), ám Ian Doyle szerint a Nottingham Forest elleni bajnoki óta (ezen a meccsen honfitársunk kiemelkedő teljesítményt nyújtott, két gólpasszt is adott) érezhetően visszaesett a formája.

Doyle fel is sorolja azokat a mérkőzéseket, amelyeken szerinte Szobo teljesítménye elmaradt a várttól: „A Toulouse elleni El-meccsen a félidőben állt be, de elhanyagolható hatást tudott gyakorolni a csapatra, míg a Brentford ellen ugyan már jobb volt, de a Manchester City ellen már csaknem húsz perccel a vége előtt le kellett hozni. Azért is következhetett be némi visszaesés, mert Szoboszlai számára szokatlanul megterhelő az angol élvonal irama”.

Ami tény: Szoboszlai Dominik Jürgen Klopp kedvenc játékosai közé tartozik Fotó: liverpoolfc.com

A szerző már szakmai tanácsokat is osztogat

Az elmúlt időszakban Szoboszlainak volt hat válogatott mérkőzése is, ezek közül öt ráadásul Eb-selejtező volt, ez is magyarázat lehet arra,  hogy a középpályás kissé elfáradt. Talán most jött el az idő, hogy Klopp egy rövid időre pihentesse...” – fogalmazta meg kéretlen tanácsát Doyle.

Ian Doyle szerint egyébként azért is lenne szükség Dominik pihentetésére, mert az év vége felé a Liverpoolra fontos mérkőzések várnak: december 17-én a Manchester United, hat nap múlva az Arsenal lesz az ellenfél, míg az új év első napján a Newcastle Uniteddel csapnak össze a Premier League-ben, és hogy ha ez sem volna elegendő, szenteste előtt négy nappal a Ligakupában vár a Liverpoolra egy megmérettetés a West Ham United ellen.

„Egyértelműen szükség van arra, hogy óvjuk Szoboszlait, hiszen ő a Liverpool jövőjét jelenti. Éppen ezért, ha a következő hetekben egy kis levegőt tudnánk neki adni, ismét visszanyerheti a korábban látott, rendkívül hatékony formáját” – zárja sorait Ian Doyle.

***

Nyitókép: Szoboszlai Dominikot néha ketten sem tudják megállítani. Fotó: MTI/EPA/Guillaume Horcajuelo

 

Összesen 16 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Kozmosz
2023. december 03. 23:32
urban63, hosszú út áll mögötte? A faszt. Esetleg előtte.
Borisz
2023. december 02. 22:06
Dominik is ember, nyilván ő se tud mindig 100%-ot nyújtani!
Akitlosz
2023. december 01. 16:33
"Rácuppant egy brit szakíró Szoboszlaira" Már megint bagoly mondja verébnek, hogy nagyfejű. A ferde hajlamú Mandiner cuppant rá Szoboszlaira. Nem kicsit. Nagyon.
Novicsok-5
2023. december 01. 16:12 Szerkesztve
Miféle újságírói kifejezés ez a rácuppant? Le akarta szopni Szoboszlait? Az ilyen megfogalmazást hagyjuk meg az Origónak. Ott szoktak írni róla melyik celebringyó cuppant rá pénzes pasikra.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!
Mindent egy helyen az olimpiáról