„Nagyon büszke leszek, ha pályára lép a válogatottban” – Dárdai Pál megszólalt fia válogatottságáról

2023. december 23. 12:48

A korábbi 61-szeres válogatott elmondta: ahogy önmagát, a fiait sem ajánlgatta soha senkinek.

2023. december 23. 12:48
DÁRDAI Pál

Szinte biztos: Dárdai Márton a magyar válogatottban fog játszani – számoltunk be pénteken a hírről, miszerint Marco Rossi kijelentette: Ha minden a tervek szerint alakul, akkor márciusban, az első barátságos válogatott mérkőzésünkre be fogom hívni a válogatottba” – mármint a legkisebb Dárdai fiút, a német U21-es válogatottban is pályára lépő, jelenleg a Bundesliga 2-es Herthában szereplő védekező játékost.

Ezt is ajánljuk a témában

A fejleményekkel kapcsolatban nyilatkozott az nso-nak Dárdai Pál, volt válogatott labdarúgó és szövetségi kapitány.

„Ez a kettejük dolga” – mondta a sportlapnak a Hertha Berlin edzője. „Örülök, hogy személyesen találkoztak, Marci elhívta az otthonába a kapitányt, de nyilván nem én döntöm el, ki lesz válogatott és ki nem. Azt mondtam a fiamnak, akkor lehet az, ha ötven-hetven felnőttmeccs már lesz mögötte” – mondta Dárdai Pál.

A korábbi 61-szeres válogatott elmondta: ahogy önmagát, a fiait sem ajánlgatta soha senkinek.

Annyi szerencse lehetett a történetben, hogy amikor Marco Rossi Berlinben megnézte Marcit, úgy alakult a meccs, hogy az első félidőben védekező középpályást, a szünet után belső védőt játszott. Nekem az a fontos, hogy a fiam egészséges legyen, nyilván nagyon büszke leszek, ha pályára lép a válogatottban, mint ahogyan az voltam akkor is, amikor Palkó játszott címeres mezben.”

A berliniek szakvezetője elmondta, másik két fia sérült: Palkó a januári edzőtábor végén csatlakozhat a Hertha BSC keretéhez, Bence – a remények szerint – február elején edzhet a csapattal.

Nyitókép: MTI/EPA/Ronald Wittek

Összesen 3 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Felvidéki MAGYAR
2023. december 24. 07:31
Magyar gyereknek a magyar válogatottban a helye! Már azt sem értettem, hogy gondolkodott rajta!
Töki
2023. december 23. 14:46
Így is legyen! ÁMEN!
zsolt196969
2023. december 23. 14:43
Mi is büszkék leszünk rátok. MAGYAROK.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!