Nem az a cél, hogy minél többen kerüljenek be a felsőoktatásba, inkább csak a szűk elit

2019. február 10. 17:38

Janisch Attila
Magyar Narancs

Orbán a megtévesztésre, a becsapásra, a politikai szemfényvesztésre alapozza a hatalmát.

„Orbán a megtévesztésre, a becsapásra, a politikai szemfényvesztésre alapozza a hatalmát. Márpedig az alul- vagy félreinformáltakat, a mentálisan kevésbé felkészülteket könnyebb becsapni, megvezetni, demagógiával lojálissá tenni, mint azokat, akik képesek az önálló gondolkodásra, a bonyolultabb összefüggések meglátására, a politikai sakkjátszmák mögötti valós szándékok leleplezésére.

A felnövekvő generáció már nem lesz – pusztán érzelmi alapon – olyan könnyen megtéveszthető, mint azok, akik jelenleg még Orbán híveinek derékhadát adják. Egy jól képzett fiatal generációból pedig aligha lehet elvakított Orbán híveket faragni (ez jól látszik a mostani tüntetések résztvevőin is). Marad tehát eszközként a társadalom össztudásának, kollektív intelligenciájának lebutítása, silányítása, lefokozása. Korrekt, igazi államférfiakhoz méltó cél! És ezek a mai állami férfiak olyanok, hogy amit célul tűznek ki, azt keresztül is viszik. Bármi áron. Bármilyen rombolás árán.

Hiszen ha a rombolás maga a cél, akkor mi sem egyszerűbb, mint a rombolást választani a célhoz vezető útként és eszközként is.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.
vissza a teljes nézetre