2015. október 13. 8:20
Gyermekbetegségei ellenére az 1957-es kiadású A kozmosz bábjai című fantasyben már sok minden megvan, ami miatt Philip K. Dick meghatározó szerző lesz később. Egy furcsa kisváros, állatok útján háborúzó zoroasztriánus istenek, szociopata kisgyerekek és duzzadozó heggyé váló istennői keblek: a Nagy Philip K. Dick-újraolvasás első epizódja.
2015. október 12. 20:07
Ma délután megnyílt Magyarország első 3D nyomtatótechnológiai oktatóterme, a 3D Akadémia.
2015. október 12. 16:12
„Gyilkolniuk kell, hogy túl tudjanak élni“ – mondta az olasz partokra érkező menekültekről Palermo polgármestere, a szicíliai maffia egyik legismertebb ellenfele. Leoluca Orlando szerint a náci koncentrációs táborokban történtekhez hasonlíthatóak csak azok a szörnyűségek, amiket a menekültek a Földközi-tengeren átélnek, ezért Európának mindenkit be kellene fogadnia.
62
2015. október 12. 14:38
Az egyik legszörnyűbb dolog a kommunizmusban – ami bizonyos szempontból rosszabb, mint a nácizmus, hiszen sokkal tovább tartott –, az az, hogy kényszerzubbonyt szabott a nemzet gondolkodására: mindenki abban a hitben élt, hogy a tettek nem okoznak változást – mondja Philip Zimbardo a Mandinernek. A világhírű amerikai pszichológus, aki most a Hősök Tere kezdeményezés kapcsán sokat foglalkozik Magyarországgal, fellépne a magyar tömegek fatalizmusa ellen. Az amerikai professzorral hősiességről, előítéletekről és a migránskrízis okozta európai megosztottság pszichológiájáról is beszélgettünk. Interjúnk.
44
2015. október 12. 11:56
Előzményt kap a Dark Knight Returns; Avengers Crossover jön 2016-ban; új Sin City képregényen dolgozik Frank Miller; Obi-Wan & Anakin címmel Star Wars-képregény jelenik meg; Buffy is kap egy sorozatot; valaki pedig elárulja a Walking Dead Rick Grimes-ját. A New York Comic Con bejelentésdömpingje miatt ezen a héten hétfőn is képregényhírekkel jelentkezünk.
2015. október 12. 10:20
A Hollóárnyék-trilógia második kötete hosszabbra, véresebbre és összeesküvésekkel terheltebbre sikerült, mint a Vér éneke. Tétlenkedésről ez alkalommal sincs szó, a harcok során Vaelinnek mindent latba kell vetnie, hogy a könyv végén győztesen sóhajthasson fel.
2015. október 10. 10:42
„Pszichopata” – ezzel a szóval írja le egykori legjobb barátját, zenésztársát, Grandpierre Attila énekest Ipacs László, aki még közönségként sem vesz részt a 2009-ben újjászervezett Vágtázó Halottkémek ma esti koncertjén. A VHK-t alapító, abban a 2001-es feloszlásig játszó dobos először a Mandinernek beszél a banda kezdeteiről és arról, ahogy elmondása szerint Grandpierre kiretusálni igyekszik a szereplőket a történetből. Ipacs szerint az is csak „Grandpierre-találmány”, hogy a nyolcvanas-kilencvenes években meghatározó együttes, a sámánisztikus etno-punkot játszó VHK 1975-ben alakult. Rocktörténeti, kemény odamondásoktól sem mentes interjúnk következik.
7
2015. október 10. 9:02
Miért a Rákóczi tér volt az ipar központja? Miért volt érdekes a rendőrség számára a „buzivonal”? Mennyi előnye volt egy munkásosztályból származó prostinak egy reakcióshoz képest? A Nemzeti Közszolgálati Egyetemen értekeztek az MTKK Jelenkutató csoportja által meghívott társadalomtudósok a pártállami idők prostitúciójáról. Tudósításunk.
3
2015. október 9. 9:30
Öt könyvet ajánlunk a friss amerikai megjelenések közül: folytatódik Ann Leckie díjnyertes trilógiája; megtudhatjuk, mi az a „decopunk ponyva alternatív történelmi sci-fi űropera krimi”; Patrick Ness megvizsgálja, mit csinál egy átlagos gyerek szuperhős évfolyamtársai árnyékában; Gregory Maguire főhőse pedig Alice nyomába ered Csodaországban.
2015. október 8. 13:48
A Black Mamba Production jóvoltából idén másodjára jön hazánkba az argentin származású Hernan Cattaneo, aki a maga 50 évével az elektronikus zene igazi nagy örege. Az élő legendává avanzsált dj egy egész estés szettel kedvez az elektronikuszene imádóknak szombat este az Akváriumban.
2015. október 8. 12:00
Új titkos identitást kapott Superman; különleges Sin City újrakiadás jön; ingyenes, a Marvel filmes univerzumában játszódó Jessica Jones képregény került az internetre; teasert kaptak a forgalmazók egy második Polgárháború képregényről. Mindeközben a magyar Kingpin Kiadó akciót hirdetett sorozataira.
2015. október 8. 9:48
Nem csak pár évre, hanem évszázadokra hat majd ki a jelenlegi migrációs hullám? Szakértők szerint igen: migrációs– és menekültkérdéssel kapcsolatos kerekasztal–beszélgetést tartottak a Mathias Corvinus Collegiumban Lattmann Tamás nemzetközi jogász, Dezső Tamás asszirológus, Orbán Balázs, a Századvég kutatási igazgatója és Maróth Miklós történész, akadémikus részvételével. A diskurzusban szó volt a válság okairól, megoldásáról, a migránsok integrációjáról, de érintették a biztonságpolitikai kockázatokat is. Tudósításunk.
5
InternetKon után
2015. október 7. 15:44
Sikerként értékeli az internetes nemzeti konzultációt Deutsch Tamás, az InternetKon miniszterelnöki biztosa. Szerinte a sokak által várt áfacsökkentéssel win-win szituáció jöhet létre, amivel mindenki jól jár. Beszél az új jobbos médiabirodalomról és arról is: a magyar kormány felléphet hamarosan a Facebookkal és a Google-lel szemben. Deutsch tanulságosnak tartja a konzultáció körüli, szekértáboros pszichózissal sújtott vitákat. Szerinte a baloldal nincs kirekesztve a nemzetből, és hazug mártírium csak, amit a balliberális világ próbál elhitetni önmagával. A konzultáció lezárultával pedig újra számíthatunk a vaskos Deutsch-tweetekre is. Interjúnk.
17
2015. október 7. 8:30
This is an unendurable state of affairs. No matter what sort of humanitarian approach may be cited, it is insane to allow completely unknown individuals to wander around Europe with no real restrictions.
1
2015. október 6. 17:26
Itt van az ősz, itt van újra, vele együtt a szüret, és ami még örömtelibb, az őszi borvásárok időszaka, amikor a hiper- és szupermarketek akciós újságok özönével próbálják eladni a kifutó évjárat borait jelentős leárazások kíséretében. Segítünk választani, az Auchant néztük végig.
1
2015. október 6. 16:23
Újabb tematikus aloldallal bővült a Mandiner: a média-, a jog- és borszakértők; a Balaton szerelmesei; a kulturális és a vallási témák iránt érdeklődők után mostantól a science-fiction- és fantasy (SFF) műfaj rajongói is megkaphatják napi híradagjukat kedvenc témájukból a portálunkon.
1
2015. október 6. 8:48
Minden korábbinál nagyobb a veszélye, hogy a kormány kapitulál a szlovákok előtt – mondja a legújabb dunai gátépítési tervekről Lányi András. Az ELTE humánökológia szakának docense ugyan többször felemelte a hangját a tömeges migráció ellenében, de cseppet sem lett kormánypárti. Lányi a Városliget-projekt és Paks 2 kapcsán is keményen belegyalogol a kormány politikájába, de arról is beszél, hogy szerinte az Európát kormányzó elit a szabadkereskedelmi világvallás követője. Nagyinterjúnk.
18
2015. október 5. 14:20
Melyik Budapest legmagasabb épülete? Van-e jövője a távfűtésnek? Mi okozza a panelek rossz fűtöttségét? Milyen Budapest madártávlatból? A Főtáv kéménytúrára invitálta a sajtót, köztük a Mandinert is. Tudósítás az óbudai óriáskémény tetejéről.

összesen: 5449 db | 18 db/oldal

első vissza 230 231 232 233 234 235 236 237 238 239 240 következő utolsó