Írta: Sal Endre
2021. március 7. 17:00
Patz Dóri az egyik legismertebb hazai modell és manöken volt a hatvanas-hetvenes években, a pesti belvárosban elegáns divatszalont üzemeltető Rotschild Klára egyik kedvence. Patz tavaly októberben hunyt el – a család szűk körben gyászolta őt. Rá emlékezünk írásunkkal.
2
Írta: Sal Endre
2021. március 7. 12:01
Sain Gábor igazi értékmentő: a könyvesbolti eladó hosszú évek óta a budapesti lomtalanításokat járja, az utcára hajított kupacok között keres és talál értékes, olykor dedikált könyveket.
2021. március 7. 9:00
A napokban jelent meg magyarul Norman Stone, a brit történetírás fenegyerekeként is emlegetett skót történész, író Magyarországról szóló könyve. Az Orbán Viktort fiatal oxfordi ösztöndíjasként vendégül látó Norman Stone húsz évvel később a kormányfő meghívására jött Budapestre, hogy hazánk szakavatott krónikása legyen az angolszász világban. Oxfordi élményekről, az antikommunista előkészületekről és a magyar történelem lehetséges olvasatairól beszélgettünk a miniszterelnökkel.
24
2021. március 7. 7:00
A magyar olvasó derűsebbnek hiszi a cseh irodalmat, mint amilyen – mondja Vörös István lapunknak. A neves bohemista és József Attila-díjas író szerint Hrabal és Kundera után is van élet: a csehek realista, ironikus nép, irodalmuk alaptónusa pedig egyfajta groteszk, morbid humor. Interjúnk!
2021. március 6. 18:33
„Borzasztó, hogy a Fidesz távozik a néppárti frakcióból” – mondja Milan Zver. A Szlovén Demokrata Párt EP-képviselőjét a Fidesz néppárti frakcióból való kilépése kapcsán kerestük meg: a politikus a baloldalnak tett szívességnek tartja a távozáshoz vezető európai néppárti döntést. Interjúnk!
14
2021. március 6. 9:00
V. Naszályi, Ungváry, holokauszt, Horthy-nosztalgia – budapesti riportot készített a német közmédia, amiből kiderül: a Vár és a Kossuth tér felújítása a szélsőséges nacionalizmus bizonyítéka, a zsidók pedig újra félnek.
295
Magyar segítők
2021. március 6. 7:32
Székelyföldről indult, Magyarországon próbált szerencsét és hosszú évek óta maga segíti fogyatékkal élő sorstársait. Papp Szabolcs a Nem Adom Fel Alapítvánnyal karolja fel a mindenféle hátterű, különböző fogyatékkal élő embereket. Folytatódik Magyar segítők portrésorozatunk!
1
2021. március 5. 16:00
Az aktív fertőzöttek száma napok alatt 80 ezerről 100 ezer fölé emelkedett, az üzletek két hétre, az óvodák és iskolák húsvétig zárnak be. 400 ezer embert oltanak be a hétvégén. Vakcinaösszefoglaló.
9
2021. március 5. 15:02
A magyar gazdaság válságállóbbnak bizonyult a vártnál 2020-ban. Megnéztük, mely szakértők előrejelzései voltak a legpontosabbak.
2
2021. március 5. 10:11
Gyárts egy szélsőséges, átfogó elméletet! Csatold ezt szakralizált faji és áldozati kategóriákhoz! Gyanúsítsd meg az elméleted kritikusait! A Cynical Theories című könyv leleplezi a radikális újbaloldali, „woke” ideológia módszerét, ami foglyul ejtette Amerika s immár egyre több más nyugati ország intellektuális életét.
4
2021. március 5. 7:00
Fake science-nek, áltudományosnak nevezte a Drogkutató Intézetet a Legalizálj Egyesület, amiért az szakmai érveket hozott fel állásfoglalásában a kannabisz gyógyászati célú felhasználása ellen. A Magyar Liberális Párt ügyvivője által elnökölt civil szervezet szerint az Intézet kormányzati pénzeken egy „bukott eszmerendszert” képvisel. A Drogkutató az ideologizálás helyett szakmai vitára hívta ki az egyesület képviselőjét.
10
2021. március 4. 19:00
A Fidesz egyre radikálisabb politikai lépéseivel, a saját pártcsaládját támadó magatartásával magyarázzák az Európai Néppártban, miért nem sikerült kompromisszumot kötni a Fidesszel – mondta lapunknak Pedro López de Pablo. A Néppárt EP-frakciójának sajtófőnökét a Fidesz kilépésének körülményeiről és az EPP-n belüli ideológiai-politikai konfliktusokról kérdeztük. Interjúnk.
236
2021. március 4. 16:32
Mennyien kell, hogy megkapják az oltást ehhez? Mikor lesz vége a járványnak? Kombinálhatók-e egymással a vakcinák? A Semmelweis Egyetem rektora válaszol.
19
2021. március 4. 12:47
Izraelben dübörög a vakcinázás, hamarosan nyílhatnak az éttermek is, pedig nemrég még nagyon rossz volt a helyzet a zsidó államban is. Helyzetjelentés az izraeli küzdelemről a járvány ellen!
7
2021. március 4. 7:00
Irgalmatlan mennyiségű, közvetlenül pályázható uniós forrásokért indul meg idén a verseny a kutatási-fejlesztési és az innovációs ágazatban Európa-szerte; Birkner Zoltán, a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal (NKFIH) elnöke lapunknak felvázolta, hogyan segít hozzá kis túlzással mindenkit ezekhez a forrásokhoz a nemzeti laborok, valamint a tudományos és innovációs parkok elmúlt években kiépült hálózata.
2
2021. március 3. 20:00
A szocializmus időszakából eredeztethető az a lemaradás, ami a tó osztrák és magyar oldala között látható – mondja a Mandinernek a térség országgyűlési képviselője, Barcza Attila. Utánajártunk, hol tart a Fertő Part projekt, amellyel kapcsolatban számos kritika és aggály is felmerült.
6
2021. március 3. 16:01
Éllovasok a beadott vakcinák számát tekintve, de már fogytán a tűrőképessége Szerbia lakosainak. Illegális magánbulik a nagyvárosokban, oltásellenes mozgalmak, ismét emelkedő esetszámok: így küzd a járvány ellen déli szomszédunk.
3
2021. március 3. 15:59
A Fidesz EPP-frakcióbeli tagságának felfüggesztése azt jelentette volna, hogy a képviselők nem tudtak volna érdemben az Európai Parlament munkájában részt venni – magyarázza a Fidesz kilépésének okát Deutsch Tamás. A Fidesz-KDNP EP-delegációjának vezetője szerint a Fidesz azért lett szálka az Európai Néppárt szemében, mert régi, igazi, jobboldali énjére emlékezteti. Interjúnk.
22

összesen: 6114 db | 18 db/oldal

első vissza 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 következő utolsó