Ez az a nap, amikor Németországban felismerték: erre a Magyarországra nagy szüksége van az Európai Uniónak

2024. július 08. 08:41

A németek nem győzik dicsérni a „démonizált" Orbán Viktor békemisszióját, mondván, a saját külügyminiszterüknek is ez lenne a feladata, mégis csak a magyar kormányfő képes minden oldallal tárgyalni.

2024. július 08. 08:41
Kínai kapcsolat: Orbán és Hszi Budapesten

Nyitókép: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

Minden mértékadó európai portál beszámolt arról, hogy Orbán Viktor a békemisszió keretében Volodimir Zelenszkij ukrán és Vlagyimir Putyin orosz elnök után Hszi Csin-pinggel, Kína első emberével is tárgyalt. Bár egyre több nyugati portál tiltja a kommentelés lehetőségét, vagy törli a narratívától eltérő hozzászólásokat, a Welt olvasói továbbra is szabadon elmondhatják a véleményüket.

Az Európai Uniónak még mindig van egy aktív tagja, aki minden oldallal képes tárgyalásokat folytatni

– írta az egyik kommentelő. Erre reagálva valaki felvetette, a magyar miniszterelnök következő útja akár az Egyesült Államokba is vezethetne, hogy tárgyaljon Joe Bidennel és Donald Trumppal (utóbbival egyébként már beszéltek a békéről).

Az egyik hozzászóló rámutatott, hogy ha Orbán Viktor valóban lemondta a találkozóját Annalena Baerbock német külügyminiszterrel és inkább a tűzszünetre fókuszál, akkor mindent jól csinál. A német tárcavezető egyébként is megkapta a magáét az olvasóktól, egyikük azt írta:

A mindig démonizált Orbán Viktor megmutatja azt, ami a kezdetektől fogva a feminista külügyminiszter feladata lett volna, azaz mindent megtenni a békéért.

Más azt hangsúlyozta hozzászólásában, hogy Orbán Viktort igazi békepolitikusnak tartja, és rajta kívül csak egy ilyen jut eszébe, Donald Trump, aki bizonyította elnökként, hogy elkötelezett a béke mellett. Hozzátette: a német külpolitika az elmúlt években semmiféle eredményt nem tudott felmutatni a béke, az illegális migráció visszaszorítása és a gazdasági kapcsolatok stabilizálása terén sem.

Valaki kiemelte, hogy a nyugati diplomaták most azért dühösek a magyar kormányfőre, mert ő tudja, békét csak tárgyalásokkal lehet elérni, fegyverekkel nem, Nyugaton pedig ma senki nem hajlandó tárgyalni. Más megjegyezte, a békemisszióján Orbán Viktor valójában a német lakosság érdekeit is képviseli, ezért ő a maga részéről sok sikert kíván az erőfeszítéseihez.

Orbánt spontán fogadja Hszi Csin-Ping, a német külügyminiszterrel való találkozót lemondta. Van ennek valami köze ahhoz a tisztelethez, amit a német politikusok manapság külföldön élveznek?

– teszik fel a kérdést az olvasók. Annalena Baerbock egyébként szeptemberben diktátornak nevezte a kínai elnököt.

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 310 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
rendetlenember
2024. július 09. 18:20
El-szi-ge-te-lő-dés.
2024. július 08. 11:49 Szerkesztve
Annaléna csak Bident követi. Az is lediktátorozta Xi -t. Azt sem érdeklik a választói. Az sem mond le miattuk. A DieWelt követhette volna a NewYork Timest. Felszólithatta volna rá Annalénát.
Patika
2024. július 08. 11:13
Nem is kellene sehova se tartoznunk. Elég volna a rajtunk keresztül menő tranzitforgalmat díjfizetővé tennünk. 5 év alatt mi lennénkl Európa Dubaja.
Kotucso
2024. július 08. 10:28
Magyarország elhelyezkedése folytán mindig belekerült a történelem viharaiba. Köszönhetjük ezt annak is, hogy néhány kivételtől eltekintve hülye vezetőink voltak. Most végre adott a lehetőség, hogy betölthessük a híd szerepét kelet, és nyugat között, ezzel virágzóvá téve az országot. Ezen kéne mindenkinek elgondolkodni, és egyszer a történelem során összefogni, nem a hazug USA-ból irányított ballibsi propagandának felülni.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!