Mire jók az észak-koreai katonák?

2024. október 24. 10:41

Kim tömegével nem küld Oroszországba katonákat, hiszen egy ilyen küldetés azért sokak szemét nyithatná fel.

2024. október 24. 10:41
Stier Gábor
Stier Gábor
Moszkva tér

Nyitókép illusztráció. Fotó: STR / KCNA VIA KNS / AFP

„Először is, pár ezer észak-koreai katona nem oszt, nem szoroz a fronton, ahol nagyjából egymillióan harcolnak a két oldalon. Az is valószínű, hogy a jogszerűséget formálisan azért általában betartó Kreml most is így tesz, és a nemrégiben kötött kétoldalú segélynyújtási megállapodás keretében csak orosz területen veti be ezeket az egységeket. Például a Kurszki területen, ahol megtámadták Oroszországot, vagy határőrizeti feladatot láthatnak el. Az is biztos, hogy Kim tömegével nem küld Oroszországba katonákat, hiszen egy ilyen küldetés azért így sokak szemét nyithatná fel. Kinek kell ez? Phenjannak biztos nem.

Arra viszont nagyon is jó lehet egy ilyen erősen korlátozott »segítségnyújtás«, hogy ezek a feltehetően válogatott egységek tapasztalatot szerezzenek a modern hadviselésről.

Ilyen értelemben ez a segítség inkább Phenjannak hasznos. Moszkvának persze jól jöhet még ennyi részben feláldozható katona is, ám számára fontosabb az az üzenet, hogy aszimmetrikus válaszokkal a Kreml képes kellemetlenséget okozni a nyugati tömbnek. Mondjuk, a csendes-óceáni térségben. Ami pedig a másik oldalt illeti, ő is használja már most a történteket az információs térben Oroszország ellen. Arról nem is beszélve, ez még ürügyül szolgálhat ahhoz, ha olyan helyzetbe kerül az ukrán hadsereg, hogy a jelenleginél is közvetlenebbül meg kell segíteni.”

Ezt is ajánljuk a témában

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 4 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
2024. október 24. 13:09 Szerkesztve
+ Kína is ha belép ! Európa majd összeszarja magát , de már akkor késő lesz ! Békét minél előbb ! ! !
herden100
2024. október 24. 12:53
Abba kéne hagyni még időben...
sexykitty-5000124
2024. október 24. 10:45
🍓 ️ ­­É­­r­­t­­­é­­­k­­­e­l­d­­­ ­­­a­­ ­­s­­­z­­e­x­­­i­­ ­­p­­­u­­n­­c­­­i­­­m­a­­­t­­­ 👉 𝐖­𝐖­𝐖­­­.­­𝐗­­𝟏­­𝟖­.­𝐅­𝐔­­­𝐍
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!