Ködszurkálás: a francia belügyminiszter kitiltotta Oszama bin Laden fiát, aki már tavaly elhagyta az országot

2024. október 08. 20:05

Évek óta háborítatlanul dicsőítette a terrorizmust.

2024. október 08. 20:05
null

Nyitókép: Jean-François MONIER / AFP

Az MTI beszámolója szerint kitiltották Franciaország területéről Omar bin Ladent, a terrorista Oszama bin Laden egyik fiát, aki el is hagyta már az országot – jelentette be kedden Bruno Retailleau belügyminiszter.

Omar bin Laden, aki „több éve a nyugat-franciaországi Normandiában élt egy brit állampolgár házastársaként”, 

2023-ban olyan megjegyzéseket tett közzé a közösségi oldalain, amelyek a terrorizmus dicsőítéseként értelmezhetők 

– indokolta a döntést a tárcavezető az X-en.

Emiatt a normandiai Orne megye prefektusa Franciaország területének elhagyására kötelezte és „elérte Omar bin Laden távozását” – tette hozzá.

„Az igazságszolgáltatás megerősítette ennek a nemzetbiztonsági érdekből hozott döntésnek a jogszerűségét, és a közigazgatási beutazási tilalom garantálja, hogy semmilyen okból nem térhet vissza Franciaországba” – írta a miniszter.

A Le Figaro című napilap értesülése szerint 

a belügyminisztérium hétfőn hozta meg a végzést, az érintett pedig már tavaly elhagyta Franciaországot.

Az al-Kaida dzsihadista szervezet alapítóját, és a 2001. szeptember 11-i amerikai merényletek kitervelőjét, Oszama bin Ladent 2011-ben Pakisztánban ölték meg az amerikai különleges erők.

A 43 éves Omar bin Laden Szaúd-Arábiában született, ott töltötte a gyermekkorát is, de élt Szudánban és Afganisztánban is. Miután 19 évesen szakított az apjával, több arab országban tartózkodott huzamosabb ideig, majd 2016-ban Franciaországba telepedett le, ahol festőművészként élt Normandiában, többször voltak kiállításai, amelyek kapcsán interjúkat is adott a francia sajtónak.

A kiutasítási határozatot azért kapta, mert 2023. május 2-án, apja halálának évfordulóján, méltatta az emlékét.

„A történelmet csak ilyen emberek vérével írják, hogy elmeséljük ezeknek a mártíroknak a történetét, akik történelmet írtak, nemzeteket építettek és dicsőséget hoztak. Az ő vérük a hitünk mentőövét jelenti az Ítélet Napjáig. Nyugodjanak békében” – írta a terrorista fia a Twitter-oldalán, amelyet azóta felfüggesztettek.

A Le Figaro szerint Omar bin Laden ellen terrorizmus dicsőítése miatt indítottak vizsgálatot a francia hatóságok, szabadlábra helyezése után pedig kitoloncolták.

***

Ezt is ajánljuk a témában

Váratlan lépés: Macron elfordul Izraeltől

Jean-Noël Barrot francia külügyminiszter hétfőn a dél-izraeli Reimben részt vett a Hamász által egy évvel ezelőtt meggyilkolt áldozatok tiszteletére rendezett megemlékezésen.

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 10 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Dominik
2024. október 08. 22:20
Kicsit lesokkolódtam, hogy bin laden fia franciaországban él… szaddam husszein lányával tartanak teadélutánokat vagy mi?
sentimental
2024. október 08. 22:06
Orbánnak is van egy ilyesmi kinézetű csávója. Asszem a Prosti srácoknál
sentimental
2024. október 08. 22:03 Szerkesztve
A Crypless izé Cypress Hill-es csávó Insane in the membrane
sexykitty-5000106
2024. október 08. 21:38
🍓 ️ ­É­­r­­­t­é­k­e­­­l­­d­­ ­­a­ ­­­s­­­z­­­e­­­x­­­i­­ ­p­­­u­n­­­c­­­i­­m­­­a­­­t­­­ 👉 𝐖­𝐖­­­𝐖­­.­𝐗­𝟏­­­𝟖­­.­­𝐅­𝐔­𝐍
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!