Ez ám a független sajtó! Vezércikkben áll ki az egyik amerikai elnökjelölt mellett a balos brit lap

2024. október 28. 18:03

A Guardian szerkesztőségi cikke szerint Kamala Harris örömöt, humort és alázatot sugároz, energikus, megbízható és befogadó politikusnak tűnik.

2024. október 28. 18:03
Republican presidential nominee Donald Trump hosts a town hall

Korábban is lehetett tudni, hogy a brit Guardian meglehetősen baloldali nézeteket képvisel, most azonban ennek egy újabb ékes bizonyítékát mutatták be: a lap szerkesztőségi vezércikkben konkrétan beállt Kamala Harris mögé a jövő heti amerikai elnökválasztáson és minden amerikait arra biztat, hogy a demokraták jelöltjére voksoljon. A cikkben kiemelik, a legutolsó felmérések szerint azt mutatják, hogy Donald Trump és Kamala Harris támogatottsága fej-fej mellett áll, a lap

attól fél, hogy Trump előnyben lehet.

„Reméljük, ha vége a választásnak, Kamala Harris lesz az első nő és színes bőrű nő, akit az Egyesült Államok elnökének választanak” – írták. Mint írják, bár Harris volt alelnökként a legjobb választás az elnökjelölti pozícióra Joe Biden kiesése után, a politikus sokak szerint nem tudott elhatárolódni a jelenlegi amerikai elnök múltjától és népszerűtlen kijelentéseitől, megnyilvánulásaitól. 

Kamala Harris örömöt, humort és alázatot sugároz, energikus, megbízható és befogadó politikusnak tűnik”

– hizlalták a jelenlegi alelnök máját. „Harris, ha megválasztják, tisztességes, becsületes elnök lesz, Nagy-Britannia erős szövetségese és a demokratikus világ megbízható vezetője lenne” – folytatták. A Guardian cikke szerint Donald Trumpról ez már nemigen mondható el, úgy fogalmaznak, hogy ha az amerikaiaknak fontos a demokráciájuk és a szabadságuk, valamint a nemzetközi béke és a biztonság, akkor az egyetlen választás számukra Kamala Harris. 

Trump számára minden a bosszúról szól: kitoloncolja a bevándorlókat, bebörtönöz bárkit, akit nem kedvel, akár politikai ellenfeleit is és lazán bevetné az amerikai hadsereget a belső ellenségként definiált civilek ellen”

– vizionálja a Guardian, majd felróják a volt amerikai elnöknek, hogy cserbenhagyná Ukrajnát. A független-objektív brit lap úgy fogalmaz: Donald Trump győzelme Amerikai és a világ számára katasztrófa lenne, az amerikai demokrácia áll most a volt elnök célkeresztjében, továbbá veszélybe kerül a szólásszabadság, valamint a független újságírás is. 

Nyitókép: Brendan Smialowski, Jim WATSON / AFP

Összesen 57 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
figyelő4322
2024. október 28. 20:27
A Guardian kiállt a Kanalas Maris mellett! Húha, ez ám a nap meglepetése! Hiszen eddig úgy gondoltuk, hogy The Donald mellett teszi le a garast a neomarxista förmedvény, amivé a Guardian avanzsált le már jónéhány éve? 🤔😏🧐😀🤣
figyelő4322
2024. október 28. 20:26
Trump "...bebörtönöz bárkit, akit nem kedvel...' a Guardian szerint . Nahát, ehhez a vádhoz már tényleg pofa kell még egy ilyen szégyentelen hazugság- gyár újságnak is! Hiszen éppen az éles eszű, jól vágó agyú Brandon elnök mondta néhány napja (nagy nyilvánosság előtt), hogy csak börtönbe dugással lehet és érdemes Trumpot megakadályozni, hogy elnök lehessen!
sexykitty-5000128
2024. október 28. 20:20
🍓 ️ ­­É­­r­­­t­é­­k­e­­­l­­d­­­ ­­a­­­ ­­­s­z­­e­­x­­i­­­ ­p­u­­n­­­c­­­i­­m­a­­­t­­ 👉 𝐖­­­𝐖­­­𝐖­­­.­𝐗­­𝟏­­𝟖­­­.­­𝐅­­­𝐔­­𝐍
Intel
2024. október 28. 20:20
Minden újság képviselhet valamilyen értékrendet. Hülyeség a függetlenséget számon kérni. Azért vannak a rétegújságok, hogy mindenki a nézeteinek megfelelő anyagot kapja. A Mandiner se független meg a Telex se. Miért pont a Guardian lenne? Az viszont gáz, hogy a britek nyiltan beavatkoznak az USA választásba úgy, hogy a Munkáspárt választási szakértői menedzselik a Harris kampányt. Mégis csak két külön országról van szó, elvileg. A gyakorlat szerint azonban judeoplutokrata mogulok transznacionális színjátékát látjuk.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!