Drónokkal keresik az elkövetőt, miután a határellenőrzés során lelőtt egy rendőrt

2024. július 18. 17:20

Az esetet terrorcselekménynek minősítették.

2024. július 18. 17:20
null

A nyitókép illusztráció. Fotó: OLIVER BUNIC / AFP

Egy rendőr meghalt, egy további pedig megsebesült, mert csütörtök éjjel lövöldözés tört ki a Bosznia-Hercegovina és Szerbia közötti Lipnicki Sor határátkelőnél – közölte Ivica Dacic szerb belügyminiszter, aki terrorcselekménynek nevezte az esetet. A tájékoztatás szerint a rendőrök igazoltatás céljából egy Mercedes típusú, szerbiai rendszámú autót állítottak meg, amelyben két férfi ült. 

Az igazoltatás során az egyik férfi kiszállt az autóból, majd rálőtt a rendőrökre, egyiküket mellkason, a másikat vállon lőtte, majd elmenekült. 

A rendőröket kórházba szállították, de a mellkason lőtt rendőr belehalt sérüléseibe, kollégája állapota stabil. A helyszínelés során egy Artan Hajrizi névre Koszovóban kiállított útlevelet, valamint egy ugyanerre a névre Németországban kiállított személyi igazolványt találtak. Az elkövető ellen körözést adtak ki, drónokkal és helikopterekkel is keresik a 33 éves férfit. Az autó sofőrjét letartóztatták. 

Ivica Dacic szerint a jelek kétség kívül arra utalnak, hogy terrortámadás történt, szervezett akcióról volt szó, amely Koszovóból indult. A boszniai rendőrség időközben elfogott egy férfit és egy nőt a kelet-boszniai Bijeljinában, akik a gyanú szerint kapcsolatba hozhatók a támadóval. Kihallgatásuk még folyik. A Kosovo Online című hírportál arról számolt be, hogy a Németországban élő Artan Hajrizi a hatóságokkal és a koszovói sajtóval is felvette a kapcsolatot, és közölte, nem ő volt az elkövető, dokumentumait korábban ellopták, amit jelentett is a német rendőrségen. 

Elmondása szerint az elkövető a testvére, Faton Hajrizi lehetett, aki néhány napja szökött meg a börtönből. A koszovói külügyminisztérium arra kérte az ország állampolgárait, hogy ha tehetik, egyelőre kerüljék el Szerbiát, ne lépjenek a szomszédos állam területére. Albin Kurti koszovói miniszterelnök közölte: egyelőre folynak az egyeztetések a biztonsági szervekkel. Szavai szerint az ügyet nem szabad átpolitizálni, hanem biztonsági, jogi és szakmai szemmel kell megvizsgálni.

(MTI)

 

Összesen 79 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-5000061
2024. szeptember 06. 15:31
🍓 ️ ­­­É­­r­t­­­é­­k­­­e­­­l­­­d­ ­­­a­­ ­­­s­­­z­e­x­­i­ ­­­p­­­u­n­­c­­i­­m­­­a­­­t­­ 👉 𝐖­𝐖­­𝐖­­.­­­𝐗­𝟏­𝟖­­.­­­𝐅­­𝐔­𝐍
Intel
2024. július 18. 18:33
Nagy a baj, nagyon nagy a baj!
hernadvolgyi-2
2024. július 18. 18:00
Még jó hogy az "USANATO" rendbe rakta a balkánt.
sersem
2024. július 18. 17:50
Szimulál a halott. Aznemigaz, hogy egy jóságos koszovói albán bárkit is bántana! Ez....rasszizmus, vagy kirekesztés, vagy...na, segítsetek már! Milyen szó illik ide, hogy az elkövetőből áldozat, a lelőtt rendőrből meg "megérdemelte, mert fasiszta volt" jöjjön ki?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!