Aggódnak Németországban: az Európai Unió hatalmas szívességet tett Orbán Viktornak

2024. július 30. 10:32

A Die Weltben megjelent publicisztika szerint a Brüsszelből érkező fenyegetések nem fogják megfélemlíteni a magyar miniszterelnököt, aki újfent bizonyította, hogy azt tesz, amit akar.

2024. július 30. 10:32
Viktor Orban PM Of Hungary At The European Council Summit

Nyitókép: AFP/Nicolas Economou

Sajnálatos, hogy a magyarok többsége megbízik Orbán Viktorban. Az is sajnálatos, hogy a francia Nemzeti Tömörülésnek és a német AfD-nek ennyi támogatója van – írja a Die Welt, amely azt azért hozzáteszi, hogy mindez nem indokolja a nemzeti politika mozgásterének korlátozását.

Thomas Schmid szerint a magyar miniszterelnök békemissziója kézzelfogható EU-ellenes provokáció volt, mert szereti próbára tenni a többi tagállam türelmét, ráadásul újfent bizonyította, hogy azt tesz, amit akar.

A Brüsszelből érkező fenyegetések azonban biztosan nem fogják megfélemlíteni Orbánt

– szögezte le a szerző, aki úgy véli, az EU vezetői szívességet tesznek azzal, ha bojkottal fenyegetik.

Egy nappal korábban a Berliner Zeitung azt írta: sok minden szól Orbán Viktor ellen, de az, hogy egy olyan diplomáciai kezdeményezést hányjanak a szemére, amelyet más tagállamok eddig nem tudtak vagy nem akartak vállalni, azt mutatja, hogy az Európai Unió mennyire eltávolodott attól a korábbi igényétől, hogy a béke ereje legyen.

Ezt is ajánljuk a témában

***

A cikket Közép-Európa szakértője, médiafigyelője és piackutatója, a CEPER szemlézte a mandiner.hu számára.

 

Összesen 276 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
SABOTAGE
2024. augusztus 01. 06:51
Sajnos tényleg azt tesz orbángeci amit akar!!!! Leszarom hogy az unióval balhézik, de hogy szétlopatja az oligarháival az országot, az mocsokság!!!
eljolesz
2024. július 30. 16:24
"Sajnálatos, hogy a magyarok többsége megbízik Orbán Viktorban. Az is sajnálatos, hogy a francia Nemzeti Tömörülésnek és a német AfD-nek ennyi támogatója van" Szóval sajnálatos, hogy a jobboldalnak támogatói vannak! És ezek okítanak ki minket 7/24-ben demokráciáról!
Lajoss
2024. július 30. 15:18
Az ország szív a csüngőhasú agymenése miatt…😢
kissb56
2024. július 30. 14:54
Orbán azt teszi az ország érdekében, amit a józan ész diktál. Van saját víziója, amit a magyarok döntő többsége támogat. Már lassan 18 éve. Az is a mi szerencsénk, hogy az ellenzék ebből semmit nem ért.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!