„Te egy cigány vagy!” – óriásit ment az ukrán belügyminiszter korábbi tanácsadója

2024. május 14. 21:47

„Ha kibújtál a behívó alól, akkor szándékosan menekültél el. Akkor nincs jogod azt mondani, hogy ukrán vagy” – fogalmazott Viktor Andrusiv.

2024. május 14. 21:47

A nyitókép illusztráció. Fotó: WOJCIECH GRZEDZINSKI / ANADOLU AGENCY / ANADOLU VIA AFP

Viktor Andrusiv, az ukrán belügyminiszter korábbi tanácsadója rendkívül durva kijelentést tett egy műsorban. A Sztrana rövid beszámolója alapján Andrusiv így fogalmazott: „Ha kibújtál a katonai behívás alól, akkor szándékosan menekültél el. Akkor nincs jogod azt mondani, hogy ukrán vagy.

Te cigány vagy. Te választottad a cigányéletet.”

A volt tanácsadó szerint „ezek olyan emberek, akik az életüket mentve becstelenségre ítélték magukat”.

***

Ezt is ajánljuk a témában

***

 

Kapcsolódó cikkek a Háború Ukrajnában aktában.

Összesen 96 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
muszlim1970
2024. május 21. 07:13
Ukrántól minden jobb!Döglene meg mind!
Tibi72
2024. május 17. 16:15
"Atzigana" görög szó, jelentése : "törvénnyel szembemenő"
szabadabb
2024. május 16. 23:28
"akik az életüket mentve becstelenségre ítélték magukat” Azt hittem a JÓ-fiúk ÉLETEKET MENTENEK! mindenkinek még a katonáknak is KÖTELESSÉGÜK menteni a saját életüket!
Uff-uff
2024. május 15. 11:22
Hogy van pofája másokat lövészárokba küldeni - de nemcsak neki - amikor ő a háttérből biztonságos helyen éli korrupt életét családostól. Menj te az első vonalba Macronnal és az összes háborúpártival együtt, mutassatok példát vazze.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!