A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
0

Putyin figyelmeztette a Nyugatot: nem engedhetik Ukrajnának, hogy nyugati rakétákkal támadja Oroszországot

2024. május 29. 15:33

Az orosz elnök szerint a NATO európai tagjai tűzzel játszanak.

2024. május 29. 15:33
Vlagyimir Putyin

Nyitókép: MIKHAIL METZEL / POOL / AFP
 

Vlagyimir Putyin orosz elnök kedden figyelmeztette a Nyugatot, hogy a NATO európai tagjai a tűzzel játszanak, amikor azt javasolják Ukrajnának, hogy nyugati fegyverekkel csapást mérjen Oroszországra, ami globális konfliktust válthat ki – olvasható a Reuters cikkében. 

Több, mint két éve tart a második világháború óta legtöbb áldozatot követelő szárazföldi háború Európában, és Putyin egyre gyakrabban beszél egy sokkal szélesebb körű globális konfliktus veszélyéről, miközben a Nyugat azon töri a fejét, hogy mit tegyen az orosz csapatok ukrajnai előrenyomulásával szemben.

Az állandó eszkaláció súlyos következményekkel járhat”

 – mondta Putyin az újságíróknak Taskentben. 

Ha ezek a súlyos következmények bekövetkeznek Európában, hogyan fog viselkedni az Egyesült Államok, szem előtt tartva a stratégiai fegyverek terén fennálló rangegyenlőségünket? Nehéz megmondani – vajon globális konfliktust akarnak-e?” – tette fel a kérdéseket az orosz elnök. 

Putyin szerint az Oroszországot nagy hatótávolságú fegyverekkel célzó ukrán csapásokhoz nyugati műholdas, hírszerzési és katonai segítségre lenne szükség – tehát a Nyugat közvetlenül is részt venne. Szerinte a francia csapatok Ukrajnába küldése egy lépés lenne a globális konfliktus felé. Az európai NATO-tagokról Putyin azt mondta, hogy a kis országoknak „tisztában kell lenniük azzal, hogy mivel játszanak”, mivel kis szárazföldi területtel és nagyon sűrű lakossággal rendelkeznek.

Ezt a tényezőt szem előtt kell tartaniuk, mielőtt arról beszélnének, hogy orosz területre csapnak le” – mondta Putyin.

 

Összesen 258 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
lajajakab11
2024. május 30. 12:18
MINDEN moszkovitának INGYEN OROSZ RULETT TRIPLA ezüstgolyóval! Körönként prémium VODKA " KREMLIN Special Metanol " grátisz! ínyenceknek polóniumos KAVIÁR extra! Haladóknak noviCSOKI ! KGB RAJONGÓKNAK BAJKÁL-TÚRA GULAG-ÖRÖKLAKÁSSAL! kizárólag a FÉLkegyelműek válaszoljanak!!
kepiblanc
2024. május 30. 02:19
"survivor 2024. május 29. 23:34 Bátor kepi lanc , te nem Kijev alatt harcolsz " Nem, én KGB-s és GRU-s orosz szarházikra vadászok. :D
survivor
2024. május 29. 23:41
Oroszország honvedő haborút ví v a NATO ellen
survivor
2024. május 29. 23:39 Szerkesztve
Most mar nagyon kívánom, h hogy egy taktikai nuke menjen a Hmelnyickij erőmüre. Csak tesztnek,jól építettek- e ?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!
Mindent egy helyen az olimpiáról