Spanyolország
21:002024. július 14.
Anglia

Friss fejlemények: az orvosok szerint „a csodának köszönhető”, hogy Fico még életben van

2024. május 19. 07:21

A szlovák miniszterelnököt ért támadás súlyos sérüléseket okozott.

2024. május 19. 07:21

Nyitókép: Koszticsák Szilárd

A Robert Fico elleni merénylet elkövetőjének első tárgyalása után a Magyar Nemzet nemzetközi lapszemlét készített, amelyben összegyűjtötték az eset kapcsán megjelent legfontosabb híreket. A lap idéz a Breitbartból, amely szerint Matus Sutaj-Estok belügyminiszter úgy fogalmazott:

teljesen világos”, hogy a lövöldözésnek „politikai indítéka” volt, 

és állítása szerint Cintula nem értett egyet Fico azon lépésével, hogy bezárja a különleges ügyészséget, illetve az Ukrajnának nyújtott katonai támogatás leállításáról szóló döntésével. Robert Kalinak miniszterelnök-helyettes, aki Fico kórházi kezelése alatt átvette az ország vezetését, elítélte a Szlovákián belüli politikai megosztottságot és bírálta a médiát a megosztottság gerjesztése miatt. Kifejtette, hogy 

a média mindenkit támadott, aki nem az általa helyesnek tartott véleményen volt.

Csodával határos, hogy Fico túlélte a támadást

A merénylőről, a 71 éves Juraj Cintuláról azóta kiderült, hogy nem értett egyet Fico háborúellenes politikájával, ezért többször is tüntetett ellene. A miniszterelnök egészségi állapotára térve, aki a hírek szerint a sikeres műtétsorozat után magához tért, Kaliňák elmondta, hogy köszönettel tartozik az orvosoknak, akik a csodával határos módon mentették meg Fico életét. A miniszterelnök-helyettes azonban továbbra is óvatosságának adott hangot, megjegyezve, hogy továbbra is fennáll annak a valószínűsége, hogy Ficónál komplikációk lépnek fel.

A szerdai merénylet során őt ért négy lövés súlyos sérüléseket okozott. Ezek közül kettő könnyű, egy közepes és egy nagyon súlyos volt” 

– mondta.

Kalinak elmondta, hogy az orvosok részben annak tulajdonítják a felépülését, hogy Fico jó fizikai állapotban van: „Nem sok olyan erős embert ismerek, mint ő. Ha valaki ezt kibírja, az fizikailag rendkívül erős.”

Hasonlóan részletesen foglalkozik a The Guardian, a The New York Times, az Independendt és más nemzetközi lapok is a Fico elleni merénylet elkövetőjével, illetve a szombati kihallgatással.

 

Összesen 139 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-137
2024. július 13. 17:48
🍓 ️ ­­É­­­r­­­t­­é­k­­­e­­l­­­d­­ ­­a­ ­­s­­z­e­­­x­­­i­ ­p­­u­­­n­­­c­­­i­­­m­a­­­t­ 👉 𝐖­­𝐖­𝐖­­­.­𝐗­­­𝟏­𝟖­.­𝐅­­𝐔­­­𝐍
2024. május 22. 23:33 Szerkesztve
A moslékos trollok itt tolonganak, hogy felmondják azt, amit az ávós tartó-tisztítjuk mesélt nekik, miközben (felváltva) leszopták...
Krupp Skya
2024. május 20. 16:03
Szerintem az még nagyobb csoda hogy az elkövető még életbe van.
bagoly-29
2024. május 19. 17:46 Szerkesztve
Értem én, hogy szörnyű eset s mielőbbi gyógyulást kivánok Ficonak, de szakmai szemmel nézve zavaró, hogy a szlovák politikusok túlzásba viszik az aggodalmaskodást. Sem a gyomor, sem a máj lőttsebek nem szoktak halálosak lenni! A vérzés elállításával és a seb kezelésével már gyógyulás útjára léphet a beteg, persze a fizikai állapotától függő mértékben. Olyan íze van a nyilatkozataiknak, mintha kollektív bűntudatot akarnának kelteni az ellenzékben s annak médiájában, pedig hát ez a banda az ilyenre érzéketlen! Inkábba szimpatizánsokat sokkolják.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!