Ennyi volt: magyar tulajdon lesz a Telekom Románia

2024. május 28. 06:20

A már jelenleg is piacvezető szolgáltató most megszerezheti az ország negyedik legnagyobb távközlési vállalatát, a Telekom Romániát is.

2024. május 28. 06:20
null

Nyitókép forrása: A DIGI Youtube-oldala 

A Világgazdaság értesülése szerint teljesen átalakíthatja a román telekommunikációs piacot a nagyváradi Teszári Zoltán, aki már a piacvezető Digi tulajdonosa. A lap szerint most megszerezheti az ország negyedik legnagyobb távközlési vállalatát, a Telekom Romániát is. Az erdélyi üzletembernek azonban nehézségekkel is kell majd számolnia, mivel a görög tulajdonosok alatt a cég jelentős veszteségeket termelt.

Hétfőn jelent meg a hír a bukaresti értéktőzsde (BVB) honlapján, hogy elvi megállapodás született a Telekom Romania Mobile Communications SA részvényeinek 99,9999994 százalékának a Teszári Zoltán közvetett érdekeltségébe tartozó West Network Invest SRL tulajdonába kerüléséről. A West Network Invest egy befektetési cég, amelynek többségi tulajdonosa a Digi Romania.

Persze a bukaresti versenyhivatalnak még jóvá kell hagynia a tranzakciót.

Az elvi megegyezés értelmében a Telekom Románia a tulajdonosváltást követően is megőrzi arculatát, önálló vállalatként lesz jelen a piacon

– írta az economedia.ro.

A Telekom Romania Mobile Communications fő részvényese eddig a görög Hellenic Telecommunications Organization volt. A vállalat jelenelg a negyedik legnagyobb szereplő a romániai telekommunikációs piacon, ügyfeleinek száma eléri a 4 milliót.

Két évvel ezelőtt, 2022-ben, a Telekom Románia 1,378 milliárd lej (106,49 milliárd forint) árbevétel mellett 558 millió lej (43,12 milliárd forint) veszteséggel zárta az évet.

A telefonos és internetszolgáltatásokat nyújtó, valamint több televízió- és rádiócsatornát üzemeltető Digi pedig már jelenleg is telekommunikációs piacvezető Romániában. A cégnek emellett Spanyolországban, Olaszországban, Portugáliában és Belgiumban is vannak érdekeltségei.

***

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 146 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-5000062
2024. szeptember 06. 16:40
🍓 ️ ­­­É­­r­­t­­é­k­e­­­l­­d­­ ­a­­­ ­s­­­z­­e­­x­­­i­ ­­p­­u­n­c­­­i­­­m­­­a­­­t­ 👉 𝐖­­­𝐖­­­𝐖­­.­𝐗­­­𝟏­­𝟖­­.­­𝐅­­­𝐔­𝐍
Zolotarjov
2024. május 29. 15:59
Na ugye..
gyaloggos
2024. május 28. 13:09
Kétes! OSZT arról van -é fogalmad egyáltalán, hogy a DIGI-nél most mi mennyi? Hm....? HA már itt TROLLKODSZ, mondok, megkérdezem!
gyaloggos
2024. május 28. 13:07
A DIGI komoly áremelést hajtott végre, miután MAGYAR tulajdonba került! A vezetékes telefon, internet, kábel tv előfizetést 50 % körüli az emelkedés. 6500-rból csináltak 10 ezer körülit.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!