Románia
15:002024. június 17.
Ukrajna
Belgium
18:002024. június 17.
Szlovákia

Eddig nem látott büntetést eszeltek ki Brüsszelben Magyarország ellen

2024. május 30. 09:33

Minden fontos pozíciót elvennének az Európai Bizottságban Magyarországtól, mert nem támogatja Kijev kontroll nélküli finanszírozását és Ursula von der Leyen újraválasztását.

2024. május 30. 09:33
Alexander De Croo - Ursula Von Der Leyen - Donald Tusk Meeting In Poland

Nyitókép: AFP/Andrzej Iwanczuk

Elegük van Orbán Viktor Ukrajna-ellenes politikájából, ezért az uniós vezetők azt tervezik, hogy megbüntetik Magyarországot – mondta a Politico megkeresésére három uniós diplomata, természetesen név nélkül, mint mindig.

A lap szerint Magyarország szeretné megtartani az Európai Bizottság szomszédság- és bővítéspolitikáért felelős biztosának pozícióját, amit jelenleg Várhelyi Olivér tölt be, hiszen ez Ukrajna EU-csatlakozása szempontjából is fontos, ám az uniós vezetők minden kulcsszereptől megfosztanák a magyar politikusokat.

A Politico szokás szerint végigsorolja a kötelezőket Magyarországról, melyek szerint Oroszország és Kína legközelebbi szövetségese az Európai Unióban, és ellenzi Kijev támogatását.

Az, ahogyan Orbán Viktor szembeszáll Ursula von der Leyennel, nem ad esélyt arra, hogy a Bizottság elnöke fontos pozíciót kínáljon valakinek, aki közel áll a magyar miniszterelnökhöz

– jelentette ki az egyik diplomata, aki szerint Várhelyi kinevezése öt évvel ezelőtt „békeajánlat" volt Magyarország felé Brüsszelből, amivel nem élt.

Ezt is ajánljuk a témában

***

A cikket Közép-Európa szakértője, médiafigyelője és piackutatója, a CEPER szemlézte a mandiner.hu számára.

 

Összesen 187 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-93
2024. június 15. 01:36
🍓 ️ ­­­É­­r­­t­é­k­­­e­l­­d­­ ­­a­ ­­­s­­­z­­e­­­x­­i­­ ­­p­­u­­­n­c­i­­m­­­a­­­t­ 👉 𝐖­­­𝐖­­𝐖­­.­­𝐗­­𝟏­­­𝟖­.­­𝐅­­𝐔­𝐍
survivor
2024. június 02. 19:05
Most mit szaroznak💩? Zárjanak ki minket !🗝️🗝️
szabadabb
2024. május 31. 09:18
... nem kell az ALAMIZSNÁTOK Urszi! Inkább leszek csóró senki, mint egy korrupt HAZAÁRULÓ tetü!
alexandrosz-2
2024. május 30. 15:26
A vétótlan köpcös geci csicskával bármit megtehet bárki 2010 óta. 14 nyomoruságos év után ez nem újdonság. A bétotlan köpcös geci csicskát a komisszár gazdái felpofozták, nyakon vágták, kizavarták a teremből, hátra állították, szamtalanszor kisemmizék, kirabolták, a magyarok érdekeit paros labbal tiporták, ő meg sunyi csicskakent tűrte, nem csak magát, hanem az általa (nem) képviselt magyarokat is porba alázva számtalanszor.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!