Spanyolország döntött: fokozza a nyomást Magyarországon

2024. április 16. 10:11

A spanyol kormány akár az adófizetők pénzének felhasználásával is megakadályozná az évszázad magyar felvásárlási üzletét orosz és szélsőjobboldali kapcsolatokra hivatkozva.

2024. április 16. 10:11
null

Nyitókép: AFP/Josep Lago

A spanyol kormány elismerte, a magyar Ganz-MaVag ajánlatával szemben alternatív, spanyol befektetőt keres a Talgo felváráslására – írja az El Mundo. Óscar Puente közlekedési miniszter a kezdeményezést a geopolitikai problémák elkerülésével indokolta.

Alternatíva a kormány támogatása nélkül is kialakítható, de ha szponzorálni kellene, akkor megfontoljuk

– mondta a tárcavezető.

A spanyolok tehát akár az adófizetők pénzét is bevetnék annak érdekében, hogy megakadályozzák az évszázad magyar felvásárlási üzletét.

Puente szerint azért geopolitikai kérdés, mert egyrészt a Talgo olyan technológiával rendelkezik, amely a balti országok katonai mobilitását érinti, illetve úgy véli, a magyar ajánlattevő a kormányzati háttér miatt orosz és szélsőjobboldali kapcsolatokkal rendelkezik.

Ezt is ajánljuk a témában

***

A cikket Közép-Európa szakértője, médiafigyelője és piackutatója, a CEPER szemlézte a mandiner.hu számára.

 

Összesen 80 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-83
2024. május 19. 04:54
🍓 ️ ­­­I­g­a­­z­­­i n­­i­­­m­f­o­­­m­­á­n­­­i­­­á­k­ 👉 𝐖­­𝐖­­­𝐖­­­.­𝐗­𝟏­­𝟖­­­.­𝐅­­­𝐔­­­𝐍
Beszélgető
2024. április 18. 08:41
Próbáltuk volna mi megakadályozni bármelyik multi ország rabló felvásárlását az elmúlt 30 évben... Minden is lettünk volna, csak európaiak nem.
Galsó Atya
2024. április 17. 15:57
Mindezt a törvénytelenül hatalmon lévő balos kormány teszi.
radagast
2024. április 17. 08:49
Spanyolország a tengerpartja nélkűl soha nem érhette volna el azt a fejlettségét mint Magyarország,nemsokára a déli államok lesznek azunió szegényházai,és a lenézett Kelet EU államok hátsóját nézhetik irigykedve!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!