Megerősítették az ukránok: ők hajtották végre a tatárföldi dróntámadást

2024. április 02. 16:27

Az egyik csapás a nyizsnyekamszki finomító elsődleges olajfeldolgozó egységét érte.

2024. április 02. 16:27
null

Nyitókép: Nyitókép: X-képernyőkép

Ahogy arról a Mandiner is beszámolt, kedden két dróntámadást is történt Oroszországban, Tatárföldön. Most az ukrán katonai hírszerzés és az Ukrán Biztonsági Szolgálat (SZBU) megerősítették, hogy ők felelnek a csapásokért. 

A közlés szerint az egyik támadás a nyizsnyekamszki finomító elsődleges olajfeldolgozó egységét érte, ami rögtön kigyulladt. 

Ennek az üzemnek a kapacitása 8 millió tonna olaj, ami Oroszország teljes éves finomításának 2,6 százaléka. Ezenkívül ez a létesítmény Oroszország öt legnagyobb olajfinomítójának egyike” 

áll a közleményben. 

„Nem hagyjuk abba az agresszor ország katonai infrastruktúrájának támadását, hogy egyre kevésbé tudja finanszírozni az Ukrajna elleni népirtó háborút. Továbbra is törekszünk arra, hogy minimalizáljuk az olajdollárok beáramlását az orosz katonai költségvetésbe” – közölték a titkosszolgálatok.

Az ukrán hírszerzés közölte azt is, hogy „az ideiglenesen megszállt” Krím félszigeten lévő Szevasztopolban is felrobbantottak egy elektromos alállomást, amely ezután működésképtelenné vált.

(MTI) 

 

Kapcsolódó cikkek a Háború Ukrajnában aktában.

Összesen 73 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Polaris
2024. április 02. 21:22
Helyes! Még Moszkva nem kapott a kedvességből, itt az ideje! Üssétek a szuty9ok agresszor muzsikokat!
pandalala
2024. április 02. 18:23
" "10 percig lebegett az UFO felettünk" - rábukkantak a földönkívüliek bázisára borsonline.hu "
letsgobrandon-2
2024. április 02. 17:59
a kijevi zsidók az atomra gyúrnak
gebsi1
2024. április 02. 17:49
Rövid idejük van már csak a hohol terroristáknak, Kijevből romhalmaz lesz ők meg alatta családostól eltemetve
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!