Putyin jobban örülne Biden győzelmének

2024. február 15. 08:29

A feltételezhető okot, miszerint egy gyenge kezű amerikai vezetés sokkal jobb lenne Oroszország számára, nem mondta ki az orosz elnök.

2024. február 15. 08:29
Russian President Vladimir Putin Meets Scientists

Oroszország készen áll az együttműködésre bármelyik amerikai elnökkel, de ha választani lehet, akkor inkább Joe Biden győzelmének örülne jobban, nyilatkozta Vlagyimir Putyin szerdán egy interjúban – írta meg a TASZSZ.

A válasz: Biden

„Biden” – válaszolta Putyin arra a kérdésre, hogy melyik politikus lenne jobb Oroszország szempontjából az Egyesült Államok elnökeként, Biden vagy Donald Trump. A feltételezhető okot, miszerint egy gyenge kezű amerikai vezetés sokkal jobb lenne Oroszország számára, nem mondta ki az orosz elnök. 

Biden tapasztaltabb, kiszámíthatóbb ember, régi vágású politikus 

– tette hozzá Putyin.

„Már több éve annak, hogy találkoztam Bidennel, és már akkor is azt mondták, hogy alkalmatlan. Én nem vettem észre ilyesmit. Igaz, hogy nézegette a papírjait, de őszintén szólva én is a magamét” – mondta Putyin, majd felidézett egy másik esetet is. „Az, hogy valahol egy helikopterből kiszállva beütötte a fejét, hát az vesse rá az első követ, aki még soha nem verte be a fejét semmibe” – tette hozzá az orosz elnök.

Trump ezt bóknak veszi

Putyin kijelentését természetesen Donald Trump sem hagyta szó nélkül. „Valójában Putyin csak bókolt nekem. Azt mondta, hogy szívesebben látná Joe Bident elnökként helyettem. Ez egy dicséret” – mondta Trump szerdán Dél-Karolina államban egy gyűlésen.

A volt amerikai elnök megismételte, hogy megválasztása esetén azonnal meg fogja oldani az Oroszország és Ukrajna közötti konfliktust.

***

Ezt is ajánljuk a témában

Nyitókép: Contributor/Getty Images

Kapcsolódó cikkek a Választás 2024 aktában.

Összesen 55 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Akitlosz
2024. február 15. 23:26
"A volt amerikai elnök megismételte, hogy megválasztása esetén azonnal meg fogja oldani az Oroszország és Ukrajna közötti konfliktust." Csak arról hallgat, hogy hogyan. A múltkor falat ígért a déli határra. Az is, de szép lett!
Aerion
2024. február 15. 11:49
lájkbajnok 2024. február 15. 11:42 Akkor Orbánnak is Bident kell támogatnia, hogy jóban legyünk az oroszokkal. Legalábbis nem lenne szabad nyíltan kampányolnia Trump mellett. ----------------- Köszönöm, hogy demonstráltad a moslék alkalmatlanságának kognitív szinekvánonját, kedves barátom! : D
lájkbajnok
2024. február 15. 11:42
Akkor Orbánnak is Bident kell támogatnia, hogy jóban legyünk az oroszokkal. Legalábbis nem lenne szabad nyíltan kampányolnia Trump mellett. Mind az oroszoknak, mind az amerikaiaknak ez az érdeke.
grammar-nazi
2024. február 15. 11:37
Helyes, jól jöhet még Piszkos Fred barátsága... 😉
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!