Elfogták egy online csalásokra szakosodott bűnbanda ukrán vezetőjét

2023. december 22. 09:55

Két külföldi gyanúsítottat őrizetbe vettek, ellenük csalás, társaik ellen pedig pénzmosás elkövetésének gyanúja miatt indult eljárás.

2023. december 22. 09:55

Elfogták egy online csalásokra szakosodott bűnbanda ukrán vezetőjét, a szervezésben résztvevő szintén ukrán társát és több pénzmosót – közölte a Csongrád-Csanád Vármegyei Rendőr-főkapitányság szerdán az MTI-vel.

Azt írták, december 14-én több helyszínen fogták el a feltételezett elkövetőket összehangolt akcióban a Csongrád-Csanád vármegyei nyomozók, a Komárom-Esztergom Vármegyei Rendőr-főkapitánysággal, a Heves Vármegyei Rendőr-főkapitánysággal és a TEK-kel közösen.

A rendőrök a két külföldi gyanúsítottat őrizetbe vették, ellenük csalás, társaik ellen pedig pénzmosás elkövetésének gyanúja miatt indult eljárás.

 A rendőrség az ügyben november 15-én is elfogott több embert, és az azóta elvégzett nyomozás eredményeként szervezték a mostani összehangolt akciót.

(MTI)

Nyitókép: Pixabay

 

Összesen 4 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Krupp Skya
2023. december 30. 07:35
Tovaris Ukranszkov Partizanszkoje.
Namond
2023. december 22. 12:12
Kitiltásuk után adják ki őket Holodomorszkijnak, töltsék ott le büntetésük.
I feel the earth move under my feet
2023. december 22. 11:54
Nesze semmi, fogd meg jó hír..
Xplorator
2023. december 22. 10:09
Kb. 40 év szigorított fegyház járna nekik a fekete delfinben. De mivel "ukránok" ezért a másoktól ellopott pénzt "segélyként" jóváírják nekik, és kapnak egy villát Dél Olaszországban. Továbbá alkalmazzák őket "tanácsadóként" Brüsszelben.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!