The Times: Kína jobban teszi, ha tanul az ukrajnai háborúból

2023. november 30. 17:17

A lap szerint Hszi Csin-ping számára nagyon fontos az is, hogy lássa: az USA még mindig kész támogatni a hosszú háborúkat, hogy megvan a stratégiai türelme.

2023. november 30. 17:17

Tajvan lerohanása előtt jobb lenne, ha a kínai elnök tanulna az ukrajnai háborúból, ha nem akarja, hogy országában is 300 ezer anya gyászolja a fiát – írja Roger Boyes, a Times külpolitikai elemzője.

Boyes szerint Hszi Csin-ping számára nagyon fontos az is, hogy lássa:

az USA még mindig kész támogatni a hosszú háborúkat, hogy megvan a stratégiai türelme.

Ukrajna talán nem nyerte vissza a földjét, de csapdába ejtette Vlagyimir Putyint egy megnyerhetetlen háborúban, hiszen immár csak hátrálni tud – véli, hozzátéve, hogy az oroszok megmutatták, hogyan nem szabad villámháborút folytatni.

Nyitókép: XIE HUANCHI / XINHUA / XINHUA VIA AFP

 

 

Összesen 68 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
anna bolena
2023. december 03. 01:26
Az USA-nak "megvan a stratégiai türelme"??? Hát perszehogy, ha más farkával verheti a csalánt. Undok szafaládékeverők!
hoci74
2023. december 01. 05:41
Ezek ott a Nyugaton még mindig üzennek,kioktatnak,megmondják a frankót...nem veszik észre hogy a világ 75%-a szarik a Nyugatra. Főleg Európára. Se fegyvere,se pénze, se nyersanyaga se technológiája. Csak a hazug múltja...
tapir32
2023. december 01. 00:56
Kína csak a gazdaság növekedésében gyors a politikában a kivárás taktikáját folytatja. Az USA államkötvényeit Kína vásárolta fel! Az USA Kínának van eladósodva. Az amerikai emberek Kína gazdagodásáért dolgoznak. Újabb háborúkat finanszíroznak, újabb kötvényeket bocsájtanak ki amik megint Kínánál kötnek ki és Kína gazdagszik. Az idő Kínának dolgozik a dolgok jelen állása szerint.
Spiritmonger
2023. november 30. 23:21
A Times szerzője vajon mennyi hallucinogént vett be a cikk megírása előtt, hogy erre a következtetésre jutott?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!