Európa-szerte Izrael-ellenes tüntetéseket tartottak (videó)

2023. október 12. 18:13

A németországi migránsok „Éljen Palesztina” felkiáltásokkal vonultak Berlin utcáin.

2023. október 12. 18:13

A szombati, Izrael elleni támadást követően a legtöbb nyugat-európai ország vezetője támogatásáról és együttérzéséről biztosította Izraelt. Több országban azonban – köztük Franciaországban, Angliában és Németországban – nyilvános tüntetést tartottak Palesztina mellett és Izrael ellen. 

Ezek a tüntetések nem egyszer erőszakos összecsapásokká fajultak. Lyonban például könnygázzal oszlatta fel a rendőrség a palesztinbarát tüntetést.

Németországban több városban is szerveztek zsidóellenes tüntetést  a muszlim bevándorlók. A Berlin utcáin demonstrálók például egy X-en megosztott videó tanúsága szerint azt kiabálták: „Mocskos zsidók!”

A zsidók gyalázása mellett olyanokat is kiabáltak, hogy „Éljen Palesztina”, illetve „a folyótól a tengerig Palesztina szabad lesz”.

Londonban a több ezer tüntető fáklyákkal és palesztin zászlókkal vonult az izraeli nagykövetség elé.

Nyitókép: MAIRO CINQUETTI / NURPHOTO / NURPHOTO VIA AFP

 

 

 

Kapcsolódó cikkek a Háború Izraelben aktában.

Összesen 30 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
alexandrosz-2
2023. október 12. 23:46
Hoztak valami direktivat a brüsszelita komisszárok, hogy a zsidlak terrorállamot kell ünnepelni, semmi mást? Ez komoly? Viccnek rossz lenne itt a jogallami kihívasokkal terhelt Magyarországon...
hoci74
2023. október 12. 19:43
Pesten is lesz. Azonnal agyonverni mindet. Nincs arab höbölgés. Kuss van. Lehet hazamenni. Ha nem így lesz... Polgárháború. Tudom hülye vagyok. A kovid sem zárta be a saját ajtód. (De igen) Akkor is hülye voltam. Ma már nem.
iamweasel
2023. október 12. 19:21
Nem tüntetni kell, hanem utazni Palesztinába vissza minél gyorsabban azt menteni akit/amit lehet.. sok patrióta szarhuszár aki 2500-4000 km röl nagy hazafi
5m007h 0p3ra70r
2023. október 12. 19:07
>>>orbanegygeci-0 2023. október 12. 18:35 A nemeteknek a torok barataink vannak az elso helyen!<<< Hirtelen a török barátaid lettek akiket eddig urali cigányoknak hívtál. Milyen bájos! 🤣🤣🤣
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!